A négyéves úszótehetségtől a Mikulás bácsiig

Szombat délelőtt a Vác Városi Strand és Uszoda 25 méteres medencéje adott otthont az idei Mikulás úszóversenynek – írja a vac.hu.

Köszöntőjében Matkovich Ilona szólt a gyermekmedence teljes felújításáról és a termálkút létesítésének terveiről. A polgármester kiemelte: mintegy 180 millió forintos beruházás valósult meg idén a létesítményben és jövőre is nagy összegek felhasználásával folytatódik a rekonstrukció.

A Váci Vízmű SE pályázatának segítségével bruttó 26 millió Ft-ból a rajtkövek és régi kőpadok cseréje, továbbá az összekötő folyosó megépítése történt meg. A Váci Vízilabda SE TAO-pályázatához önrészként 48,5 millió forintot biztosított az önkormányzat. Így a homlokzatfelújítást, nyílászáró cseréket és gépészeti felújítást is magában foglaló beruházás 140 millió forintos fejlesztést eredményezett.

A nagy sikerű idei Mikulás úszáskor már nem volt szükség látogatói korlátozásra, minden úszópalánta, akár szülői kísérettel, akár sportegyesülete edzői támogatásával vehetett részt a versenyen. Három helyi egyesület sportolói (Váci Vízmű SE, Váci Sport Kft, Váci Ifjúsági SE) mérhették össze tudásukat a különböző úszásnemekben.

Mint azt Gulyás Zoltántól, a szervező Váci Sport Nonprofit Kft ügyvezetőjétől – aki korábban ötletgazdája volt a Mikulás úszásnak – közel 160 résztvevő indult a viadalon, a legfiatalabb egy alig négyéves fiúcska volt. A versenyszámokat figyelő szemmel kísérte végig a Mikulás is, aki minden egyes résztvevőt megjutalmazott egy ajándékcsomaggal az esemény végén. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments