A térség kedvenc száraztésztájának a nyomában – interjú a Pista Pasta tulajdonosaival

Tésztáikat egy családi vállalkozás keretein belül, kis üzemükben gyártják, az így elkészült termékeikkel pedig Vác, illetve a térség számos településén találkozhatunk a piacon, a boltok polcain vagy éppen egy étterembe beülve. A Pista Pasta tulajdonosaival beszélgettünk.

Amennyiben valaki ellátogat a Pista Pasta honlapjára vagy megtekinti a Facebook oldalát, egy kis vállalkozás képe rajzolódik ki a szeme előtt, amelyet két lelkes nővér, Ábrahám Vivien és Mirjám igazgat. Látva a terjeszkedésüket és olvasva az elégedett vásárlók hozzászólásait, ez elsőre mindenki számára egy igazi sikertörténetnek tűnhet. Így megkértük őket, hogy engedjenek egy kis betekintést a színfalak mögé.

„Régóta Váchoz és környékéhez kötődünk, ezért otthonunknak érezzük. Vállalkozóként több generációs múltra tekintünk vissza, és az elmúlt években a Nógrád-megyei Rétságon találtunk alkalmas lehetőséget először fatelepünk üzemeltetésére. Nemrégiben jött a bővülés ötlete. Nagy családként a közös étkezések hangulata, az asztali beszélgetések inspirálták, hogy olyan terméket dobjunk piacra, amivel ezt a családias, házias jelleget tudjuk becsempészni az otthonokba. Így született a tészta gyártás ötlete.”

A vállalkozás otthonos jellegét a honlapjukon fellelhető bemutatkozás is csak tovább erősíti. A Pista Pasta egyik legfőbb vonzerejeként a termékek házi jellegét emelik ki. De sokan lehet nem tudják miért is érdemes az ilyen tésztákat előnyben részesíteni. Mi a különbség egy házi jellegű és egy nagyüzemi tészta között? Mi különbözteti meg őket egy nagy cégtől?

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

„Tésztáinkat családi vállalkozás keretein belül gyártjuk, kis üzemünkben, ahol lelkes és ügyes kolléganőink segítik munkánkat. Szerencsére nagyon jó a dolgozói munkamorál. Tésztáink olasz automata technológiával készülnek. Néhány esetben a tészták csomagolása kézzel készül.

A Pista Pasta a Házi Jellegét a természetes alapanyagok felhasználása miatt érdemli ki. Hiszen semmilyen ízfokozót, mesterséges színezéket, tartósítószert nem tartalmaznak a tésztáink, így teljesen természetes hazai termékek. Több 8 tojásos termékünk van. Durum tésztáink nem csak natúr, de vegán tészták is, mivel tojás felhasználása nélkül készülnek. Számos vásárlói visszajelzés érkezett erre vonatkozóan, hogy a tésztánk fogyasztása után nem puffad fel, nem fáj a hasa, nincsenek gyomor bántalmai.”

Közösségi felületeiket látva valóban elmondható, hogy egy aktív vásárlói közönséget tudhatnak magukénak, rendszeres visszajelzésekkel. Ráadásul sok váci lakos számára is ismerős lehet már a márkájuk, hiszen rendre feltűnnek többek között a Központi Piacon. Így megkérdeztük, hogy mik a tapasztalataik a váci vásárlóközönséggel kapcsolatban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

„Péntekenként járok a tésztával a váci Központi Piacra reggel hat órától délig. A vevők hozzászoktak, hogy ilyenkor ott megtalálnak minket és szeretik a tésztánkat. Nagyon jó a kapcsolatom a vásárlói körrel és az árusokkal is. Egyre többen választják termékeinket. A vevők egymást közt megbeszélik a tapasztalataikat és bátrabban jönnek a pultomhoz. Aki kipróbálja, általában visszajön következő héten is. Nagyon jól esik, amikor dicséretet kapok a termékre és elmondják, milyen finomat főztek otthon szeretteiknek és mindenki jóízűen fogyasztotta a tésztánkat és jól lakott. Igazából ez az egyetlen oka, amiért szívesek kijárok a piacra. Az elégedett vevői visszajelzések motiválnak, hogy felkeljek 4-kor és kipakoljam az árut.”

De vajon mi a helyiek kedvenc tésztafajtája?

„Nehéz lenne egyetlen terméket kiemelni, amit a legjobban szeretnek a vevők, de talán a kakastaréjt és a fodros kockatésztát említhetem húzó termékként, utóbbi a személyes kedvencem is. Újabban a durum tésztáink fogyasztási aránya is felfelé ível, mivel ár érték arányban nagyon kedvező az egyéb durum termékekhez képest.”

Mint már említettük, a Pista Pasta túlnőtte a kis Rétsági üzlet kereteit és a térség több boltjában, éttermében is fellelhetőek a termékeik. Hogy párat említsünk: Cserhát húsbolt, Tibi bolt, Nektár, Deákvári zöldséges. Továbbá gasztro, tehát nagy kiszerelésű formában több váci étterembe és kifőzdébe is szállítanak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

„Jelen pillanatban elégedettek vagyunk, hiszen a viszonylag új brand és új termék bevezetését sikeresen magunkénak tudhatjuk. Egyre több a megkeresésünk, folyamatosan új üzleteket szerzünk, szépen terjeszkedünk. Igyekszünk a belváros felé orientálódni, mert több olyan vásárlónk is van, aki Budapestről jár Nógrád megyei hétvégi házához és csak olyankor jön el hozzánk, de akkor nagyon nagy bevásárlást végez.

Elveinken és a receptúrán nem kívánunk változtatni a későbbiekben sem. Meglévő 28 féle tésztánkhoz, új tészta forma bevezetésén gondolkozunk, illetve jelenleg is van egy teljesen új formában megjelenő, de klasszikus termék, a fodros metélt, amely a vásárlóink kívánatára hosszabb méretben is elérhető polcainkon a korábban megszokottnál. A későbbiekben ráépülő tevékenységként bővíteni szeretnénk a termék palettát zöldség liszttel és zöldség alapú tésztával.” (Képeket készítette: Ivor Andrea, Ivory Fotó) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments