A térség kedvenc száraztésztájának a nyomában – interjú a Pista Pasta tulajdonosaival

Tésztáikat egy családi vállalkozás keretein belül, kis üzemükben gyártják, az így elkészült termékeikkel pedig Vác, illetve a térség számos településén találkozhatunk a piacon, a boltok polcain vagy éppen egy étterembe beülve. A Pista Pasta tulajdonosaival beszélgettünk.

Amennyiben valaki ellátogat a Pista Pasta honlapjára vagy megtekinti a Facebook oldalát, egy kis vállalkozás képe rajzolódik ki a szeme előtt, amelyet két lelkes nővér, Ábrahám Vivien és Mirjám igazgat. Látva a terjeszkedésüket és olvasva az elégedett vásárlók hozzászólásait, ez elsőre mindenki számára egy igazi sikertörténetnek tűnhet. Így megkértük őket, hogy engedjenek egy kis betekintést a színfalak mögé.

„Régóta Váchoz és környékéhez kötődünk, ezért otthonunknak érezzük. Vállalkozóként több generációs múltra tekintünk vissza, és az elmúlt években a Nógrád-megyei Rétságon találtunk alkalmas lehetőséget először fatelepünk üzemeltetésére. Nemrégiben jött a bővülés ötlete. Nagy családként a közös étkezések hangulata, az asztali beszélgetések inspirálták, hogy olyan terméket dobjunk piacra, amivel ezt a családias, házias jelleget tudjuk becsempészni az otthonokba. Így született a tészta gyártás ötlete.”

A vállalkozás otthonos jellegét a honlapjukon fellelhető bemutatkozás is csak tovább erősíti. A Pista Pasta egyik legfőbb vonzerejeként a termékek házi jellegét emelik ki. De sokan lehet nem tudják miért is érdemes az ilyen tésztákat előnyben részesíteni. Mi a különbség egy házi jellegű és egy nagyüzemi tészta között? Mi különbözteti meg őket egy nagy cégtől?

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Diákként dolgozni, diákként adózni

„Tésztáinkat családi vállalkozás keretein belül gyártjuk, kis üzemünkben, ahol lelkes és ügyes kolléganőink segítik munkánkat. Szerencsére nagyon jó a dolgozói munkamorál. Tésztáink olasz automata technológiával készülnek. Néhány esetben a tészták csomagolása kézzel készül.

A Pista Pasta a Házi Jellegét a természetes alapanyagok felhasználása miatt érdemli ki. Hiszen semmilyen ízfokozót, mesterséges színezéket, tartósítószert nem tartalmaznak a tésztáink, így teljesen természetes hazai termékek. Több 8 tojásos termékünk van. Durum tésztáink nem csak natúr, de vegán tészták is, mivel tojás felhasználása nélkül készülnek. Számos vásárlói visszajelzés érkezett erre vonatkozóan, hogy a tésztánk fogyasztása után nem puffad fel, nem fáj a hasa, nincsenek gyomor bántalmai.”

Közösségi felületeiket látva valóban elmondható, hogy egy aktív vásárlói közönséget tudhatnak magukénak, rendszeres visszajelzésekkel. Ráadásul sok váci lakos számára is ismerős lehet már a márkájuk, hiszen rendre feltűnnek többek között a Központi Piacon. Így megkérdeztük, hogy mik a tapasztalataik a váci vásárlóközönséggel kapcsolatban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ne fordítsd meg a fa felé fordított odút!

„Péntekenként járok a tésztával a váci Központi Piacra reggel hat órától délig. A vevők hozzászoktak, hogy ilyenkor ott megtalálnak minket és szeretik a tésztánkat. Nagyon jó a kapcsolatom a vásárlói körrel és az árusokkal is. Egyre többen választják termékeinket. A vevők egymást közt megbeszélik a tapasztalataikat és bátrabban jönnek a pultomhoz. Aki kipróbálja, általában visszajön következő héten is. Nagyon jól esik, amikor dicséretet kapok a termékre és elmondják, milyen finomat főztek otthon szeretteiknek és mindenki jóízűen fogyasztotta a tésztánkat és jól lakott. Igazából ez az egyetlen oka, amiért szívesek kijárok a piacra. Az elégedett vevői visszajelzések motiválnak, hogy felkeljek 4-kor és kipakoljam az árut.”

De vajon mi a helyiek kedvenc tésztafajtája?

„Nehéz lenne egyetlen terméket kiemelni, amit a legjobban szeretnek a vevők, de talán a kakastaréjt és a fodros kockatésztát említhetem húzó termékként, utóbbi a személyes kedvencem is. Újabban a durum tésztáink fogyasztási aránya is felfelé ível, mivel ár érték arányban nagyon kedvező az egyéb durum termékekhez képest.”

Mint már említettük, a Pista Pasta túlnőtte a kis Rétsági üzlet kereteit és a térség több boltjában, éttermében is fellelhetőek a termékeik. Hogy párat említsünk: Cserhát húsbolt, Tibi bolt, Nektár, Deákvári zöldséges. Továbbá gasztro, tehát nagy kiszerelésű formában több váci étterembe és kifőzdébe is szállítanak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ne fordítsd meg a fa felé fordított odút!

„Jelen pillanatban elégedettek vagyunk, hiszen a viszonylag új brand és új termék bevezetését sikeresen magunkénak tudhatjuk. Egyre több a megkeresésünk, folyamatosan új üzleteket szerzünk, szépen terjeszkedünk. Igyekszünk a belváros felé orientálódni, mert több olyan vásárlónk is van, aki Budapestről jár Nógrád megyei hétvégi házához és csak olyankor jön el hozzánk, de akkor nagyon nagy bevásárlást végez.

Elveinken és a receptúrán nem kívánunk változtatni a későbbiekben sem. Meglévő 28 féle tésztánkhoz, új tészta forma bevezetésén gondolkozunk, illetve jelenleg is van egy teljesen új formában megjelenő, de klasszikus termék, a fodros metélt, amely a vásárlóink kívánatára hosszabb méretben is elérhető polcainkon a korábban megszokottnál. A későbbiekben ráépülő tevékenységként bővíteni szeretnénk a termék palettát zöldség liszttel és zöldség alapú tésztával.” (Képeket készítette: Ivor Andrea, Ivory Fotó) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments