Átadták a rendőrkapitányság felújított épületét

Kedden kora délután adták át ünnepélyes keretek között a Váci Rendőrkapitányság felújított épületét. A rendezvényen a kapitányság korábbi vezetői, Marton Zsolt megyéspüspök és Kiss Zsolt alpolgármester is részt vett.

A rendezvényen részt vett Rétvári Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője is, aki beszédében hosszan sorolta, hogy a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) pályázat keretében milyen korszerűsítéseket hajtottak végere.

„Kívülről is látszik, hogy megújult a homlokzat. Ez nem csak egy esztétikai megújítást jelent, hanem új hőszigetelést is kapott az épület, mind az oldalán, mind pedig a tetőzeténél. Összesen 307 darab nyílászárót cseréltek ki. Megújult a kapitányság főbejárata, kicserélték az összes lámpatestet, energiatakarékos LED izzókra. A használati meleg vizet az épület tetején elhelyezett napkollektorok biztosítják mostantól kezdve. Száztizenhat napelemtábla került elhelyezésre” – mondta. A parlamenti államtitkár az összefogást hangsúlyozta a felújítással kapcsolatban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Mint mondta: nem csak európai uniós forrást használtak fel, hanem a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság is hozzájárult 40 millió forinttal a fejlesztéshez. Emellett pedig a Váci Fegyház és Börtön által kivezényelt fogvatartottak, de még a helyi szakképző iskola diákjai is besegítettek a munkákba.

Kovács István, rendőr vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes is az összefogást hangsúlyozta. Elmondta még: országosan 18 területi szervnél 44 helyszínen indult a KEHOP program keretében épület korszerűsítés, ebből 22 helyszínen már be is fejeződött. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments