Elkészült a Landerer utca járdája

Elkészült a Járda a deákvári Landerer utcában. Évtizedekkel korábban ez az utca még a város peremén húzódott, mostanra azonban jelentős rajta az átmenő forgalom és a környező társasházakból is sok gyerek jár a közeli iskolába. Az itt lakók eddig csak az úttestet használva tudták gyalogosan megközelíteni a városrész központját, az önkormányzat ezt a helyzetet orvosolta a több mint tízmilliós fejlesztéssel – mondta az ESTV híradójának Matkovich Ilona polgármester.

„Nagy örömmel jelentem be, hogy egy olyan járdafelújításon vagyunk túl, amelyre az elmúlt évtizedekben nem volt példa. A Landerer utcában élők igényelték nagyon régóta, hogy a gyalogosoknak legyen kialakítva járda és most ez végre elkészült. Volt néhány nehézség, ugyanis korábban ez nem erre lett kialakítva ez a rész, így a járdának a nyomvonalát ki kellett dolgozni, meg kellett tervezni” – nyilatkozta a városvezető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Az elmúlt hónapokban a körzetben számos felújítás zajlott. Mint a körzet képviselője, Tótváradi-Nagy Bence is hangsúlyozta: a KRESZ-park játszóeszközeit újrafestették, a környék kandeláberei pedig egységes színt kaptak. Kijavították a kopott utcabútorokat is a Városfejlesztő Kft. munkatársai, továbbá zajlik az új parkolók kialakítása a kisposta előtti területen.

„Az utóbbi évtizedekben a Landerer utca Deákvár egyik fontos gyűjtőútjává vált. Azonban a lakosok folyamatos kérése ellenére sem épült meg évtizedekig itt egy biztonságos járda. Mi a 2019-es önkormányzati választás kampányában megígértük, hogy megépítjük itt a járdát, ami az idei évben hosszas előkészítés, tervezés, majd kivitelezés után megvalósult. A beruházás összértéke, mintegy 13 millió forint, a finanszírozó pedig Vác Város Önkormányzata” – jelentette be a képviselő. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments