Európa-bajnokok közös fellépése az állat és természetvédelemért

Horváth Lajosnak nemcsak a motorozás, de a jótékonyság is szívügye. „Laller” évek óta élharcosa a látássérültek integrációjának, nemrégiben két beteg fiatalember gyógyulásáért folytatott gyűjtésben segédkezett, most pedig az állat és természetvédelem is megszólította őt.

Ebből az alkalomból a váci terepmotoros a heves megyei Kápolnán járt, ahol meglátogatta a Macskaárvaház Alapítványt, valamint Kiss Norbert Európa-bajnok kamionversenyző, Dudás Zoltán jet ski pilóta és Ignácz Balázs főispán társaságában fákat ültetett:

„Egy jó ügyért kiállni mindig remek dolog, de még ennél is nagyobb megtiszteltetés, ha ezen keresztül olyan embereket ismerhetsz meg, akik a saját területükön sportáguk, vagy épp szakmájuk legjobbjai, és van egy olyan nemes, közös céljuk, ami az állat és természetvédelem. Fantasztikus emberekkel találkozhattam, többek között a térség főispánjával Ignácz Balázzsal, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezérével, Kapin Richárddal, aki a Szurkolók az állatkínzás ellen szervezet vezetője, és munkájuk eredményeképpen jelentősen szigorodott az állatkínzás jogi megítélése Magyarországon, vagy éppen a Noé Állatotthon Alapítvánnyal, akik rossz sorsú állatoknak valójában is a Noé bárkáját jelentik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is elindult egyházmegyénkben a zöldellő kertek program

És nem utolsósorban Boday Pállal, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnökével, aki ezt az egész kezdeményezést mozgatja, és engem is meginvitált ide. Az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy Kiss Norbert négyszeres Európa-bajnok kamionversenyzővel és Dudás Zoltán jet ski Európa-bajnokkal is találkozhattam, ők mindannyian elkötelezett és önzetlen állatvédők, akik nem félnek összekoszolni a kezeiket, ha egy jó kezdeményezésért kell lapátot ragadni.” – nyilatkozott Horváth Lajos.

Az esemény során nem csak az árva cicákat látogatta meg „Laller”, de a szomszédos faluban található Fleischmann Rudolf Általános Iskola másodikosaival is találkozott, és a társaságukban tűztövis díszcserjéket ültetett, rávezetve a fiatal generációt arra, hogy milyen fontos ügy is az állat és természetvédelem. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments