Felállították a város karácsonyfáját

Vasárnap külön rendőri biztosítás mellett megérkezett Vác karácsonyfája. A 13 méteres, 3,5 tonnás ezüstfenyőt Nógrádon vágták ki, hogy aztán hosszú utazást követően egy daruval felállítsák a város főterén. Hétfőn a fa díszítését is megkezdte a Váci Városfejlesztő, egyben az óriás adventi tál felépítésébe is belekezdtek. Szintén felajánlásból karácsonyfa kerül még a Földváry térre és a mélygarázshoz is, aminek a feldíszítését szintén a napokban végzik – írja az ESTV.

Vasárnap délelőtt 11 órakor a váci Rendőrkapitányság kollégáinak biztosításával először a daru gurult be a Március 15. térre, amit egy szertáras kocsi követett, majd rögtön mögöttük megérkezett Vác idei karácsonyfája, egy 13 méteres ezüstfenyő, ami egy hasonló hosszúságú kamionnal érkezett Nógrádból.

„Kaptunk a felhívásunkra 6-8 helyszínt, amiket végigjártunk, illetve még pluszban jött ez a Nógrádból beérkezett felajánlás. Ezt a fát találtuk a legszebbnek. Ez egy magánkertből érkezett és egy körülbelül 40-45 éves fáról beszélünk. Kinőtte a kertet, a tulajok szerettek volna tőle megszabadulni, de mindenképpen – mivel családi kötődés fűzi őket a városhoz- a főtérre szerették volna adományozni ezt a fát” – nyilatkozta a híradónak Dedinszky Gyula, részlegvezető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

A szakemberek a fának megfelelő ellensúlyokat felpakolták a daru fenekére, aztán a megfelelő kitámasztást követően felemelkedett a 3 és fél tonnás ezüstfenyő. Majd néhány perces lebegést követően a kertészek talpba vágták a város karácsonyfáját, ami így a helyére került. Ma pedig már a fenyő feldíszítését is megkezdték a Váci Városfejlesztő munkatársai. A raktárból előkerültek a méretes díszek, amiket egy kosaras daru segítségével helyeztek el.

A kertészet dolgozói egyben megkezdték a főtéri adventi óriástál elkészítését is, amihez az alapanyagot szintén egy magánkertből kivágott fenyőfa ágai biztosították. De mindemellett a héten a Földváry téri fenyőfát is feldíszítik és a mélygarázshoz is kikerül egy karácsonyfa. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments