Idén is vár a Piár!

A váci Piarista Gimnázium a következő tanévre is várja Vác és a Dunakanyar negyedik és nyolcadik osztályt végző diákjait, ahol egyaránt fontos az egyén és a közösség fejlesztése. Színvonalas, igényes oktató-nevelő munkával dolgozunk diákjaink keresztény hitének és műveltségének gyarapításán. Személyes figyelemmel törekszünk a teljes személyiség kibontakoztatására mind az értelmi, mind a testi, a lelki, és a közösségi dimenziókban – olvasható az intézmény közleményében.

Tanulóinkat tehetségükhöz mérten készítjük fel a felsőfokú tanulmányokra és arra, hogy élethivatásukat megtalálják. A tanítás-tanulás folyamatának hangsúlyos elemeire különösen nagy figyelmet fordítunk. Fontos az élethosszig tartó tanulás vonzóvá tétele, saját tanulási stratégiák megfogalmazása, a csapatban végzett munka, a kreativitást igénylő tevékenységek, a tanulói vélemények megfogalmazása és az élményszerű tapasztalati tanulás. Képzési rendszerünkben szem előtt tartjuk az egyéni tanulási utak fontosságát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Nyolcosztályos gimnáziumi képzéssel és nyelvi előkészítő osztállyal várjuk a fiatalokat. A képzésben kiemelt helyet kap a hivatáskeresés, az életpálya-tervezési és tanulási kompetenciák fejlesztése. 9- 10. osztályban a „++ képzés” keretében hét tanulmányi területet kínálunk nekik, a 11-12. évfolyamon a fakultációs rendszerben minden tantárgyból közép, illetve emelt szintű érettségire készítjük fel őket döntésüknek megfelelően. Iskolánk egyik erőssége a nyelvi képzés. A diákok hat második idegen nyelv közül választhatnak (angol, német, spanyol, olasz, francia, latin). A megszerzett nyelvtudást tanulóink nemzetközi programok révén tudják kamatoztatni és fejleszteni. Gimnáziumunk ERASMUS+ akkreditált intézmény.

Az iskola épületén belül található családias kollégiumunk 3-4 ágyas szobákkal várja a 9–12. osztályos leány és fiú tanulókat. Diákjaink étkezéséről iskolánk saját konyhája gondoskodik. Kiemelt célként tekintünk a közösségépítésre. Diákjaink megélhetik a közösséghez való tartozás élményét a cserkészcsapattal (192. számú Erdősi Imre Cserkészcsapat), a Kalazancius Mozgalommal (KM), a Diákönkormányzattal (PAD), valamint ünnepeink, kirándulásaink, lelkigyakorlataink, és a nonformális programjaink révén. A gimnáziumban kötött barátságok és emberi kapcsolatok sok évtizeden keresztül kísérik a tanulókat. Az öregdiákok számára klub működik az iskola épületében, ahol osztálytalálkozók, kötetlen esti összejövetelek megszervezésére van lehetőség.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt! A központi írásbeli felvételire való jelentkezés határideje (amelyet iskolánkban is megtehetnek): december 2. Részletes információ a felvételi, beiskolázási folyamattal kapcsolatban a vac.piarista.hu oldalon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments