Ismét lesz veszélyes hulladék gyűjtés Vácon

Ismét lesz veszélyes hulladék gyűjtés Vácon – ezt jelentette be hétfőn délelőtt Kiss Zsolt alpolgármester.

„Az idei évben nagy örömmel mondhatom, hogy végre lesz az elektronikai hulladékgyűjtést követően veszélyes hulladékgyűjtés is Vácon. Nagy igény mutatkozott erre, mivel a lakosok nagy számban jelezték a problémát, ezért pályázatot írtunk ki, melynek végre megvan a nyertese. Így december 3-án, szombaton 8 óra és 12 óra között adhatják le a váci ideiglenes- és állandó lakcímmel rendelkező lakosok az olyan hulladékaikat, amely veszélyes kategóriába sorolható” – mondta. Hozzátette: a gyűjtés helyszíne a Duna-parti sétányon lévő „tanpálya” lesz.

Amit le lehet adni többek között az a festékanyag kis mennyiségben, az oldószeres vegyszerek, négy darab autógumi, és ilyenek azok az elektronikai hulladékok is, amelyeket a hulladékudvar nem tud fogadni, mert veszélyes kategóriába sorolhatóak.

„Ezen kívül még számos olyan termék leadható, amely egyébként a hétköznapokban a háztartásokban felgyülemlik. Kiemelném még például azokat az orvosi vegyszereket, gyógyszereket, amelyeknek már lejárt a szavatossága, és egyébként ezeket nem lehet a kommunális hulladékban elhelyezni” – mondta Kiss Zsolt.
Az alpolgármester előre is a lakosok türelmét kérte, ha sor alakulna ki a helyszínen, hiszen várhatóan sokan élnek majd a lehetősséggel. (Forrás: vac.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments