Kaotikus állapotok Vác benzinkútjain

Üzemanyagellátási problémák jelentkeznek Vác szerte. Tegnap a város északi részén található mindkét benzinkúton hiánycikk volt a benzin és a dízel is. De a hírek szerint a déli kutakon se sokkal jobb a helyzet.

Szürreális, de az elmúlt hónapok során már mégis megszokottá vált a váci közösségi felületeken azon bejegyzéseknek a látványa, amelyekben a helyiek azt szeretnék megtudni, hogy hol tudnak tankolni. Továbbá már azon se lepődik meg senki, ha az emberek valósággal megrohamoznak egy adott benzinkutat, miután elterjed annak a híre, hogy befutott egy tartálykocsi. Ugyanis ilyenkor a töltőoszlopok között sokan telefonálnak, jelzik az ismerősöknek, hogy üzemanyag érkezett.

Mindez az egész országot érintő üzemanyagellátási problémáknak a következménye. A helyzet súlyosságát pedig már a MOL is érzékelte és pénteken újabb döntést hozott „az ország működése és energiabiztonsága” érdekében: közleményükből kiderült, hogy a kis benzinkutak a november 28-i héten sem kapnak üzemanyagot. Eközben a nagyobb láncok is korlátozásokat vezetnek be, vannak olyan kutak, ahol csak 10 litert lehet vásárolni a hatósági áras üzemanyagból. A kialakult helyzet láttán pedig az ATV híradója felkereste az olajvállalatot, illetve a kormányt is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A MOL azt írta híradónak: tanker autóik folyamatosan úton vannak, és az exportra szánt üzemanyag mennyiségét is korlátozzák. Az olajvállalat hozzátette: a normál időszakokhoz képest most 15-20%-kal több üzemanyagot szállítanak partnereiknek, vagyis ennyivel magasabb a fogyasztás az ársapka előttinél. A Dunai Finomító ugyanakkor egy korábban kezdett karbantartási munka miatt továbbra is csökkentett kapacitással üzemel.

Míg a Miniszterelnökségtől azt a választ kapták az üzemanyagársapkával kapcsolatos kérdéseikre, hogy január elsejétől csak akkor tudják fenntartani a benzinárstopot, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan, a százhalombattai finomító pedig folyamatosan működik. A kormány természetesen továbbra is mindent megtesz a biztonságos üzemanyag-ellátás érdekében – írta a híradónak a kormány. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments