Két Diákolimpiai Bajnokot ünnepel a váci birkózás

Országos döntőket rendeztek november 4-én és 5-én a szabadfogású diákolimpia több korcsoportjában is. Pénteken Zalaegerszegen a Diák II. korcsoport, másnap Pesterzsébeten a Diák I. korcsoport ütközeteit tartották meg, amiken a váci birkózók a területi selejtezőkről feljutva 9 fővel képviselték egyesületünket, iskoláikat és városunkat – tudósít a Budapest Honvéd SE birkózó szakosztályának váci fiókcsapata.

Fantasztikus eredménynek számít, hogy mindkét korosztályban ünnepelhettünk Diákolimpiai Bajnoki címet, miután Rimóczi András és Pető Áron is 3-3 győztes mérkőzést követően a dobogó legfelső fokára állhattak. Áron mindezt úgy érte el, hogy mindhárom mérkőzését tussal nyerte, 16 technikai pontot csinált, még rajta ellenfelei egyet sem tudtak. András pedig a tavaszi országos bajnoki címei után, most már Diákolimpiai Bajnoknak is mondhatja magát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Weisenfart László a Diák II. korcsoport 69 kilogrammos súlycsoportjában 3 mérkőzést megnyert, majd egy mérkőzést elveszített és szerzett egy szépen csillogó ezüstérmet. Herzog Benjámin első évesként, szintén ezen korcsoport 29 kilósai között, egy nagyon erős, kiegyensúlyozott mezőnyben két győztes és két vesztes mérkőzést követően az 5. helyen végzett.

Mitrovic Ádám a Diák I. korosztály 58 kilogrammos súlycsoportjában szintén az előkelő 5. helyen végzett.

Eredményeink:

Diákolimpai Bajnokok:

  • Rimóczi András Diák I. +85 kg (Kismaros, Vilcsek Gyula Ált. Isk. 7.a)
  • Pető Áron Diák II. 58 kg ( Vác, Piarista Gimn. és Kollégium 5.a)

Ezüstérmes:

  • Weisenfart László Diák II. 69 kg ( Vác, Juhász Gyula Ált. Isk. 5.b)
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy évtizedes a váci kézilabdasport ifi bajnoki sikere

V. helyezettek:

  • Herzog Benjámin Diák II. 29 kg ( Vác, Karolina Katolikus Ált. Isk. 5.a)
  • Mitrovic Ádám Diák I. 58 kg ( Sződliget, Gárdonyi Géza Ált. Isk. 7.a)

Az országos döntőbe bejutottak, de ott most a pontszerzés nem sikerült Király Csaba, Memhölczer Ádám, Erdős Olivér és Homonnai Levente Örs számára. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments