Kézilabda: a lányok kikaptak, de a férfiak fordítottak

Mindkét harmadosztályú váci felnőtt kézilabda együttes hazai környezetben lépett pályára ezen a hétvégén. A nők fontos rangadót veszítettek el a hatvaniak ellen, a férfiak viszont elkönyvelhették harmadik sikerüket – írja a vac.hu.

A Praktiker-Vác utánpótlás hölgykoszorúja az egyik legnagyobb rivális elleni hazai győzelemmel megőrizhette volna listavezető helyét a tabellán. A mérkőzés érdekessége volt, hogy a mieink kispadján ezúttal id. Németh András szakmai igazgató és Herbert Gábor, a klub az élvonalbeli csapatának vezetőedzője is helyet foglalt.

Bár a váciak szerezték a mérkőzés első gólját, a folytatásban már egyszer sem vezettek. A szünetbeli kétgólos hátrány (10-12) a második játékrész elején megduplázódott. Aztán nagy erőfeszítéseket tettek a mieink a fordítás érdekében, ám sorozatban hagyták ki a helyzeteket. Ráadásul a vendégek hálóőre (Antóni Viktória) remekelt és közel 50%-os védési hatékonysággal teljesítette a találkozót.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A játékidő háromnegyedénél, 17-17-nél még sikerült a Praktiker Vác U22-nek kiegyenlíteni, de a hajrá ismét az ellenfélé volt, így a vége 22-19-es vendégsiker lett. A váciak legeredményesebb gólszerzője az 5 találatig jutó Kurucz Aida volt. A váci fiatalok eddig 9 bajnokin vannak túl, ezeken összesen 13 pontot szereztek. Legközelebb december 4-én vasárnap Angyalföldön a Vasas fiataljai ellen lépnek majd pályára.

A férfi csapatunk az eddigi fordulókra többnyire jellemző meccsalakulással teljesen ellentétes 60 perc után zsebelte be mindkét pontot a váci sportcsarnokban: Váci FKA – PLER-Budapest U23 35-32 (15-18). Az idény korábbi fordulóiban nem egyszer úgy szenvedett vereséget Miklián Dávid vezetőedző legénysége, hogy a találkozók nagy részében összeszorgoskodott többgólos előnyét elherdálta a hajrában. Szombaton ennek pont az ellenkezője történt!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

Pocsék kezdés – az első négy gólt a vendégek dobták – után a zárópercekig csak futott az eredmény után a hazai legénység. Kétgólos hátrány (29-31) után először az 55 percben vezetett az VFKA és végül a záró 7 perc 6-1-es rohamának köszönhetően szerezte meg idei harmadik bajnoki győzelmét. A legeredményesebb hazai góldobó ezúttal is Nyári Bálint volt, aki tíz alkalommal zörgette meg a vendégek hálóját.

Az eddigi 9 mérkőzésen 8 pontot gyűjtő Vác legközelebb december 3-án szombaton Balassagyarmaton lép pályára. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments