Közös gyertyagyújtás volt a Jobbik által felállított keresztnél

Vasárnap közösen gyújtotta meg Advent első gyertyáját a Szent István tér mellett, immár hagyományosan felállított keresztnél a Jobbik Váci Szervezete.

A családias hangulatú rendezvényen Fehér Zsolt jobbikos önkormányzati képviselő mondott rövid beszédet. Elmondta: 2006 óta tartják keresztállító programjukat Vácon, azért, hogy a keresztény értékekre és a karácsony lényegére felhívják a figyelmet.

„A szeretet az összetartozás és a béke hiátusban szenved nagyon sok esetben. Sokat beszélünk róla tudjuk, hogy mit jelent, de a való életben a lelkiségében nem tapasztaljuk meg. Mert az emberek egymással folyamatosan gyűlölködnek. És ott a negyedik kifejezés, a béke, ami nem csak lelki tekintetben, hanem fizikai értelemben sincs meg. A szomszédban háború dúl és nem tudjuk ez meddig fog tartani, de imádkozzunk azért, hogy minél hamarabb megszűnjön ez az állapot, hiszen látjuk azt, hogy hazánkra és egész Európára nagyon nagy hatással van” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Székely Nándor Gábor is megosztotta gondolatait a megjelentekkel. Egy régi szokásra hívta fel a figyelmet arra, amikor adventi naptár helyett jó cselekedeteket gyűjtöttek a gyerekek a templomban. A meghitt program fényét Tőkés Anna szavalatai színesítették. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments