Ma kezdetét veszi a Fürj utca felújítása

Délelőtt megkezdődött a deákvári Fürj utca felújítása. A 10 munkanaposra tervezett folyamat első lépéseként az önkormányzat a Városfejlesztő Kft-nek adta át a munkaterületet, majd a cég műszaki vezetője egyeztetett a beszerzésre kiírt projekt nyertes vállalkozásának képviselőjével. Rozmaring Sándor a Híradó kérdésére elmondta: az útszakaszon időszakos korlátozások várhatók, az aszfaltburkolat terítésének idejére viszont feloldják a Sas utca egyirányúsítását, hogy a környéken lakók közlekedése biztosított legyen – írja az ESTV.

A deákvári lakótelep egyik legforgalmasabb gyűjtőútjaként működő Fürj utcának mintegy 400 méteres szakaszán teljesen kicserélik az aszfaltburkolatot. A körzet önkormányzati képviselője szerint az utca már olyan rossz állapotban volt, hogy szinte hetente kellett a kátyúkat betömködni rajta ahhoz, hogy az autók nagyobb sérülés nélkül keresztüljuthassanak rajta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

„Nagyon sok ember életét keserítette meg ez a rossz állapotban lévő út. Itt 1920 m2 aszfaltterület fog kicserélődni. Párhuzamosan megújulnak a hibás útszegélyek, a megromlott alépítmények pedig betonozásra kerülnek” – tájékoztatott Rozmaring Sándor.

A képviselő Facebook-on közzétett bejegyzése szerint november 15-én, kedden várhatóak a betonozási és szegélycsere munkálatok, ez idő alatt így az utca egy sávon lesz járható. Majd november 16-án, szerdán kezdődik el az utca aszfaltrétegének a felmarását. Itt már szükséges lesz a közlekedők részéről a nagyobb odafigyelés. A tájékoztatás szerint az utca korlátozottan ugyan, de továbbra is járható lesz.

November 17-18-án az utcában lévő 30 db aknafedél szintbehelyezése fog megtörténni, emiatt pedig az utca csak egy sávon lesz használható. Végül az időjárás függvényében, november 21-én, hétfőn az új aszfaltréteg terítésére kerül sor. Ez idő alatt az utcát a forgalom elől lezárják, de a képviselő kérésére, átmenetileg, az aszfaltozás idejére a Sas utca forgalma kétirányúvá válik. Így tudják biztosítani a Sas utcai tömbbelsőbe való bejutást. A Fürj utca és a Sas utca forgalmi rendje várhatóan november 22-től fog helyreállni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments