Már az elektronikai hulladék is leadható Vácon

Mától már a nem veszélyes elektronikai hulladékot is leadhatják a váciak – ezt jelentette be Kiss Zsolt alpolgármester kedden. Még tavaly nyitott meg a Deákvári fasoron a hulladékudvar, ahová most már a papír-, üveg-, lomtalanítási- és építési törmelék mellett, az elromlott elektromos készülékeket is le lehet adni – írja a Váci Hírnök.

„Nagyon örülök, hogy a mai napon átadásra kerül a hulladékudvarban az elektronikai gyűjtőpont. Most kimondottan arra kaptunk engedélyt, hogy ezen a ponton a mögöttem látható konténerben elhelyezhessék a lakosok a nem veszélyes elektronikai hulladékot. Ez megint egy előrelépés a korábbi évekhez képest” – mondta Kiss Zsolt.

Feigli Ferenc, a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezetője felhívta a figyelmet, hogy július 1-jétől, 35 éves koncesszióba a MOL veszi át a hulladékgazdálkodást.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

„Ez azt jelenti, hogy az önkormányzatok szerepvállalása jövő év június 30-ával megszűnik. A DTkH mint a hulladékudvar üzemeltetője egy kicsit előre gondolkodott, ugyanis a MOL felénk már egyértelműen jelezte azokat a területeket, ahol ő bővíteni, fejleszteni szeretne. Az egyik ilyen legfontosabb a hulladékudvarok, amik tekintetében 42 különböző kódú hulladékátvételére szeretné felbővíteni a kapacitást. Úgyhogy mondhatnám azt is, hogy támogatva az önkormányzatnak az elképzelését, mi egy kicsit elébe mentünk ennek a folyamatnak, és nem július elsejétől, hanem már mostantól biztosítjuk a váci lakosságnak azt, hogy az elektronikai hulladékát behozhassa” – mondta.

Az ügyvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy az udvarba csak a lakosság viheti be az elromlott elektromos készülékeket, ahol továbbra is lakcímkártyát és a szolgáltatás befizetéséről szóló dokumentumot kell bemutatni. Majd a Váci Hírnök kérdésére válaszolva Kiss Zsolt elmondta még, hogy december első hetében várhatóan veszélyes hulladék gyűjtés is lesz a városban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

„Jelen pillanatban van kiírás alatt egy pályázat, amely a veszélyes anyagok gyűjtéséről szól. A korábbi években ez a fajta frakciógyűjtés elmaradt, már körülbelül 8-10 éve nem volt ilyen Vácon. Előreláthatólag december első hetében nagy valószínűséggel lent Duna-parton a tanpálya területén lesz a gyűjtőpont. A részletekről hamarosan tájékoztatjuk a lakosságot.” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments