Mintegy 180 millió forintos beruházás történt idén a városi strand és uszoda rendbetételére

A váci létesítmények felújítását a pandémia, majd a jelenlegi durva infláció és rezsiválság ellenére is fontos feladatának tartja a városvezetés. Az elhanyagolt Vác Városi Strand és Uszoda további használatra képes állapotának megteremtése súlyos tízmilliókkal terheli meg a helyiek pénzéből gazdálkodó önkormányzatot – írja a vac.hu.

Mintegy 180 millió forintos beruházás történt idén a létesítményben és további komoly összegek vannak betervezve a fejlesztés folytatásához. A Váci Vízmű SE pályázatának segítségével bruttó 26 millió Ft-ból a rajtkövek és régi kőpadok cseréje, továbbá az összekötő folyosó megépítése történt meg. A Váci Vízilabda SE TAO-pályázatához önrészként 48,5 millió forintot biztosított az önkormányzat. Így a homlokzatfelújítást, nyílászáró cseréket és gépészeti felújítást is magában foglaló beruházás 140 millió forintos fejlesztést eredményezett. Mindkét említett projekt még az előző városvezetés idejében rekedt meg, majd idén már sikerült megvalósítani.

Az immár használhatatlan gyermekmedencét is városi forrásból kell a kicsik számára felújítani. A tervek elkészültek, az előkészületek közel 14 millió forintból megtörténtek, folytatás jövőre újabb több tízmilliós ráfordítással. De a szakembereknek köszönhetően az uszoda 33 méteres medencéje a mostani számítások szerint már ma, kb. délután három órától megnyithat. Ugyanis kevesebb, mint két hét alatt sikerült helyreállítani a nagymedence eltört főnyomócsövét.

Nem csupán a strand és uszoda, hanem más intézmények energiafelhasználásánál is komoly előnyt jelentene, ha megvalósulna egy termálkút létesítése. A tanulmánytervek elkészültek, jelenleg a vízjogi tervezés van folyamatban. Mindezek költsége megközelíti a 10 millió forintot.

Az idei költségvetés tervezésekor már közel 150 millió volt biztosítva a váci sportlétesítmények üzemeltetésére, amely a rezsiválság miatt növekedni fog. Ugyanakkor ebben az évben csak az uszodában megvalósuló fejlesztés/felújítás értéke 180 millió forint, melyből a város kb. 72 millió forintot állt. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments