NAV: Az adózás nem játék

A külföldi adóhatóság információja alapján indított jogkövetési vizsgálatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy játékfejlesztéssel foglalkozó magánszemélynél. Az ellenőrzés után a fejlesztő 100 millió forint jogdíjjövedelmet és 15 millió forint személyi jövedelemadót vallott be – olvasható a hivatal közleményében.

Egy EU-s tagállam tájékoztatta a NAV-ot, hogy egy magyar illetőségű adózó játékfejlesztésért kapott bevételéből nem vontak forrásadót. A NAV az információ alapján tovább vizsgálódott, és feltárta, hogy a magánszemély Magyarországon sem vallotta be a szellemi tulajdonból származó jövedelmet.

A két ország közötti egyezmények szerint a jogdíj Magyarországon adóköteles, ha a bevételt szerző belföldi illetőségű. A NAV a vizsgálata után arról tájékoztatta a magánszemélyt, hogy információi szerint a jövedelmet külföldön nem adóztatták, de a vonatkozó adószabályok szerint itthon adóköteles. A magánszemély az ellenőrzés hatására 100 millió forint jogdíjjövedelmet és 15 millió forint személyi jövedelemadót vallott be, és az összeget be is fizette. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments