Ne zárják be a Deákvári kispostát: írja alá a petíciót

Hol lehet aláírni a petíciót – tették fel többen is a kérdést a deákvári önkormányzati képviselőknek – Molnár Nándornak, Rozmaring Sándornak és Tótváradi-Nagy Bencének csütörtökön a kisposta bejáratánál. Múlt héten jelentette be a Magyar Posta, hogy 366 hivatalát bezárja, mivel a kormány spórolásra intette őket. Köztük van a településünkön működő 3-as számú posta is – írja a vac.hu.

A november 12-én esedékes ideiglenesen bezárás miatt Tótváradi-Nagy Bence már elküldte levelét a Magyar Posta vezetésének, melyet ismertetett a sajtóval is. Mint elmondta: Deákváron közel száz éve, 1927-ben nyílt meg az első postahivatal.

„Ez akkoriban még egy jóval kisebb városrésznek épült, és jóval kevesebb embert szolgált ki. Ma pedig már közel 15 ezer ember él Deákváron, akik számára a kisposta jelenti az elsődleges lehetőséget postai ügyeik intézésére. A váci 3-as számú posta leterheltségét mi sem mutatja jobban, mint hogy nyitva tartási időben szinte folyamatosan az utcán áll a sor vége. Bezárás helyett mielőbbi bővítésre van szükség” – mondta. Hozzátette: arra kérik a szolgáltatót, hogy akár rövidített nyitva tartással is, de biztosítsák a helyiek számára a postai szolgáltatásokat.

Tótváradi-Nagy Bence elmondta még, hogy több kérdéssel is fordult a posta felé. Többek között arra kérdezett rá, hogy mit is takar az ideiglenes bezárás, mennyivel emelkedett volna meg a rezsiár számukra. A deákvári körzet másik képviselője, Rozmaring Sándor szerint ezt a helyi lakosokkal nem lehet megtenni.

„Deákvár ennél sokkal többet érdemel. Ezért úgy döntöttünk mi deákvári képviselők, hogy internetes petíciót indítunk el, és kérjük, hogy aki internettel rendelkezik, ezen a petíción nyilvánítson véleményt a kisposta bezárása ellen” – mondta. Kiemelte: akinek nem áll módjában interneten csatlakozni a tiltakozó petícióhoz, azoknak is lesz lehetősége véleményt nyilvánítani a kérdésben.

A petíciót ITT találják. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments