Oktatáson vettek részt a váci önkéntes tűzoltók

Kétnapos tanfolyam keretében sajátították el a Váci Önkéntes Tűzoltók annak a Mercedes típusú műszakimentő kocsinak a használatát, amelyet idén tavasszal kaptak ajándékba a donaueschingeni kollégáiktól – írja az ESTV.

Elméleti és gyakorlati oktatáson is részt vettek a váci önkéntes tűzoltók, akik a tanfolyam során a német testvérvárostól ajándékba kapott műszakimentő gépjármű eszközeinek használatával ismerkedtek. A speciális kocsit közlekedési baleseteknél lehet bevetni. Sok egyéb mentésnél használatos műszaki eszköz mellett egy nagyteljesítményű feszítővágóval is felszerelték, aminek a kezelését csütörtök délután egy roncsautón gyakorolhatták az egyesület tagjai.

„Október 27-én érkezett városunkba Gerd Wimmer, a donaueschingeni tűzoltóság parancsnoka, akit egyesületünk fogadott és vendégül látott. Érkezésének célja az volt, hogy az idén adományba kapott Mercedes 1222-es műszaki mentőszer eszközeinek használatáról oktatást tartson részünkre. A kétnapos oktatás elméleti és gyakorlati részből állt, mely során elsajátíthattuk a feszítő-vágó használatát. A két tűzoltó egyesület közötti partnerkapcsolat lehetőséget nyújt az egyesületünk fejlődésére és eszközeink használatának tanulására” – fogalmaztak az egyesület Facebook oldalán.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

A váci önkéntes tűzoltók a tanfolyam végén egy tanúsítványt is kapnak arról, hogy elsajátították az életmentő eszközök kezelését. Mint az egyesület elnöke az ESTV híradójának elmondta, az eddigi tapasztalatok szerint a német és a magyar szakmai protokoll nagyon hasonlít egymásra, de főleg a gyakorlatban azért mutatkozik néhány eltérés. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments