Önkormányzati pénz kell a deákvári posta újranyitásához

Csak akkor nyithat ki ismét a deákvári kisposta, ha az önkormányzat részben átvállalja annak üzemeltetési költségét. Erről a Fónagy János gazdasági fejlesztésért felelős államtitkárral lefolytatott tárgyalásokat követően tájékoztatott Matkovich Ilona polgármester – írja a vac.hu.

Mint ismeretes, az állami tulajdonú Magyar Posta Zrt. a kormány által számára is előírt 25%-os energiacsökkentéssel indokolta a több száz, hazánkban működő posta helyiség – eredetileg „ideiglenesnek” mondott – bezárását.

A deákvári kispostát is érintő központi intézkedés miatt Vác polgármestere több úton is tárgyalásokat kezdeményezett és az érintett körzet önkormányzati képviselői több mint kétezer aláírással tiltakozó petíciót is eljuttattak az illetékesekhez.

Mindezek után pénteken polgármesterünket a Miniszterelnöki Kormányirodán az államtitkár úr arról tájékoztatta, hogy immár nem csak a rezsicsökkentés áll a bezárások mögött, hanem a megszüntetett postákat érintő állami feladatok költségeinek egy részét szeretné a Magyar Posta Zrt az érintett önkormányzatokkal kifizettetni. Azaz: a váci önkormányzatnak nem csupán a megemelkedett energiaköltséghez kell hozzájárulni, hanem a további működési költséghez is.

Mint Matkovich Ilona elmondta: Fónagy János jelezte számára, hogy azokkal az önkormányzatokkal, amelyek nyitottak az együttműködésre, hamarosan a Magyar Posta vezetői közvetlenül egyeztetnek a jövőről és az újranyitás mikéntjéről, lehetséges időpontjáról.

Az egyelőre nem ismert, hogy a deákvári kisposta újbóli működtetése milyen összegű váci hozzájárulást igényel. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments