Öt éves a Váci Költők Baráti Társasága

Pénteken a Dunakanyar Színházban ünnepelte ötéves jubileumát a Váci Költők Baráti Társasága. A műsoros rendezvényen a városi támogatással elkészült Kőszentek kora című antológiát is bemutatták, amelyben az alkotók legfrissebb munkáival találkozhat az olvasó – írja az ESTV.

A műsoros esten a zenés produkciók mellett a váci költők saját műveiből hallhatott néhányat a közönség. A program előtt pedig Matkovich Ilona polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki kiemelte: Vác az ehhez hasonló kezdeményezésekkel is bizonyítja, hogy méltó a Magyar Kultúra Városa címre.

„A Váci Költők Baráti Társasága is ékes bizonyítéka, hogy városunk vonzza és táplálja az alkotó energiákat. Ide csábítja és kényezteti az alkotókat, büszke a művészeire. Kiválóan példázza a váci művészeti élet sokszínűségét az, hogy a zene, a festészet, a szobrászat, a tánc mellett a próza és a költészet művelői is előkelő helyen említhetők” – fogalmazott a városvezető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A baráti társaság nevében Pápay Eszter mondott köszönetet a kiadvány megjelenéséhez nyújtott anyagi támogatásért az önkormányzatnak, de megköszönte az antológiát színesítő illusztrációk és fotók készítőinek munkáját is. A közönség az est során költők saját előadásában hallhattak szavalatokat, a műsort pedig a Lel- Tár együttes muzsikája színesítette. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments