Remek ötleteket hoztak idén is a tájépítész hallgatók

Több mint húszéves hagyományra tekint vissza a Gyakorló Város Program városunkban. Az idei műhelygyakorlat zárásaként pénteken a Városházán mutatták be ennek eredményét az egyetemisták – írja a vac.hu.

A tájépítész hallgatók idén is szakmai gyakorlat keretében fedezték fel városunkat, ismerkedtek természeti, kulturális és történeti értékeivel. Most ősszel a program fókuszában egy vadgesztenyesor rehabilitációja, a 2-es út melletti zöldsáv vizsgálata és a Rózsakert felújítási lehetőségei álltak.

A záróösszejövetelen a program koordinátora, Bíró György bevezetője után Inotay Gergely alpolgármester emelte ki annak fontosságát, hogy friss, kívülről érkező elképzelések gazdagíthatják a meglévő terveket. Ezt követően a hallgatók által összeállított prezentáció keretében ismertették, miként történt meg és milyen eredményt hozott az említett témakörökben szereplő feladatok vizsgálata, ezek miként értékelhetők, továbbá milyen javaslatok születtek a problémák megoldására, a fejlesztési lehetőségekre.

A rendezvény végén dr. Boromisza Zsombor tájvédelmi szakértő, a SZIE docense fejezte ki köszönetét a város vezetése felé, amiért ebben az esztendőben is megvalósulhatott a váci program. Amely tavasszal folytatódik, hiszen a sokéves hagyomány ápolásának szépségén túl azt is elmondhatjuk, hogy a hallgatók és tanáraik is szívesen látogatnak számos tájépítészeti kihívást rejtő városunkba. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments