Szádoczki Imre: „A magyar állam támogatásával sikerült az uszodát nyitva tartani”

Sajtótájékoztatót tartott Szádoczki Imre a váci uszoda előtt. A Fidesz helyi elnöke röviden fel szerette volna hívni a figyelmet arra, hogy a város részben a kormányzatnak is köszönheti azt, hogy továbbra is üzemelhet az intézmény, hiszen közel 30 millió forint (pontosan 22,8 millió – szerk.) támogatást biztosított erre a célra.

Matkovich Ilona polgármester is korábban írt arról, hogy többszöri egyeztetés után november elején levélben kapott értesítést Schmidt Ádám sportért felelős államtitkártól, hogy A váci uszoda közel 23 millió forint támogatást kap a kigazdálkodhatatlan áram- és gázszámláinak kiegyenlítéséhez az október 1. és december 31. közötti időszakra. Ezzel átvállalják az önkormányzat megemelkedett plusz költségeit év végéig. Emellett ígéretet kaptak arra is, hogy újabb egyeztetések következnek az uszoda 2023-as évi rezsitámogatásáról. Ezeket az információkat erősítette ma meg Szádoczki Imre is, csak ő a magyar állam szerepvállalásának a fontosságát emelte ki az ügy kapcsán.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

A helyi politikus pár mondatos, tömör tájékoztatója során elmondta, az egész országot sújtó gazdasági nehézségek miatt az önkormányzat döntése értelmében novembertől zárva kellene tartania a váci uszodának. Azonban állítása szerint a Magyar Úszó Szövetség és a Magyar Vízilabda Szövetség javaslatára a város közel 30 milliós támogatást kapott.

„A rezsiválság a családokon kívül nyilván az önkormányzatokat is sújtja, de a magyar állam támogatásával sikerült az uszodát nyitva tartani […] Az állam kipótolta azt a többletet, amennyivel többe kerülne az önkormányzatnak a rezsi” – mondta. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments