Újabb közösségi faültetés volt a hétvégén

Hétvégén lezajlott az őszi közösségi faültetés második üteme. Szombat 9 órától Vácon több tucat önkéntessel mintegy 70 csemetét: kőrist, királydiót és hársfát ültettek el a Váci Városfejlesztő szakemberei, valamint a választókerületek képviselői. A Duna-parton, és Deákvár három helyszínén kerültek facsemeték a közterületre, főleg olyan helyekre ahol korábban nem volt árnyékot adó fás szárú növény – írja az ESTV.

Ha nem is tömegesen, de azért több tucat segítő érkezett a Vácon meghirdetett közösségi faültetésre. Bár a Váci Városfejlesztő Kft. már előre kiásta a fáknak a vermeket, azonban a facsemeték elültetése így is jócskán adott munkát a szombat délelőtt megjelent önkéntesek számára.

„Nem kis lépéseket teszünk meg, több mint 70 fát ültetünk el, aminek a jó része egy pályázatból van. Reméljük, hogy ezek a fák sokáig velünk lesznek” – nyilatkozta a helyszínen a híradónak Jess Kinga, környezetvédelmi referens.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A Duna-parti sétány középső szakaszán a Karakán csónakházhoz és lejjebb, a liget előtti területre is kerültek facsemeték. A város alpolgármesterei, Kiss Zsolt és Inotay Gergely mellett a polgármester is ásót ragadott, hogy a fák időben a helyükre kerüljenek.

„Idén közel 200 fa került különböző helyszínekre: utcákba, járdaszélekre és a zöld területekre is. Ez egy régi terv volt, hogy a ligetet meghosszabbítsuk és a csónakház melletti kis ligetet már háromszor teljesen kitakarítottuk. Jövőre pedig remélem már olyan állapotban lesz, hogy ugyanúgy használható lesz, mint ahogyan a liget. Ezt a területet szeretnénk tulajdonképpen hozzácsatolni és szeretnénk, hogyha ezt is használnák. Hiszen az egész koncepció arra épül, hogy egy szabadidős és sportterület alakuljon itt ki, aminek a központja a pumpapálya” – fogalmazott a városvezető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

A deákvári helyszíneken a városrészek képviselői várták az önkénteseket. Kőrisfák kerültek a Munkácsy parkba, a Gombási úti lakótelep belső területére és a KRESZ parkba pedig ezek mellé Hársakat és Királydiót is telepítettek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments