Vác is csatlakozik az Országos Élőlánchoz

Legyen jobb mindenkinek: diáknak, tanárnak, szülőnek, a jövőnek! Ezzel a célkitűzéssel csábítanak a szervezők mindenkit arra, hogy november 18-án 7:30-kor csatlakozzanak a váci demonstrációhoz, amely során egy, a Széchenyi utca sétáló részétől egészen a Március 15. térig tartó élőláncot szeretnének felállítani.

Az elmúlt hetekben minden kétséget kizáróan a magyar tanároknak, illetve az oktatás helyzetének az ügye tematizálta a hazai közbeszédet. Az oktatók és a diákok közösen adtak hangod elégedetlenségüknek, illetve aggályaiknak és országszerte megmozdulásokat szerveztek. Ezeken az alkalmakon pedig kimondták: ma már nemcsak a magasabb pedagógusi bérekért, a tanári munkaterhelés csökkentéséért küzdenek, hanem a jogellenes munkáltatói intézkedések ellen is. Továbbá rendre felhívják a figyelmet arra, hogy a pedagógusok sorra hagyják ott a tanári, tanítói pályát, ennek következtében pedig mára kezelhetetlenné vált a tanárhiány.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

A tiltakozó akciókból pedig a váci értelmiség is kivette a részét. Szinte valamennyi tanintézményből tanárok és diákok sokasága fejezte már ki szolidaritását és állt be a sztrájkolóknak a sorába. Sőt, kisebb tömegeket megmozgató demonstrációk is szerveződtek a Konstantin téren, majd a helyi Tankerületi Központ előtt, ahol közös énekléssel és kiállással csatlakoztak az országos folyamatokhoz. Ezek után így nem meglepő módon a péntekre meghirdetett Országos Élőláncból se szeretnének kimaradni.

November 18-án 7:30 és 8:30 között egy, a Széchenyi utca sétáló részétől a Március 15. térig terjedő láncot szeretnének alkotni. Mint ahogy az esemény leírásában is elmondják azért, hogy legyen változás az oktatásban. Amiért küzdenek:

  1. diákok és tanárok terheinek csökkentése;
  2. szabad tankönyvválasztás szakmailag korrekt tananyaggal;
  3. tanári autonómia visszaállítása;
  4. tanárhiány megoldása bérrendezéssel és életpályamodell újragondolásával;
  5. Nemzeti Alaptanterv szakmai egyeztetéssel;
  6. használható tudás átadása a feleslegesen zsúfolt tananyag helyett! ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments