Váci térképek a világhálón

December 2-án, 12 órakor egy nyilvános bemutatóra invitálnak minden érdeklődőt, melyen Vác Város Levéltárának új fejlesztéséről adnak hírt. Az eseményen, amely a Váci térképek a világhálón nevet kapta, a városi levéltár honlapjának egy teljesen új funkciójáról és az új honlap-felületnek megnyitásáról lesz szó.

Mint írják, a váci polgárok számára készített fejlesztésben a lakók, a szakemberek és az érdeklődők valóságos időutazáson vehetnek részt: a valós, mai, mindenki által napi szinten is használt városi térképen idővonalas csúszkával állíthatják át a honlapra látogatók, hogy ugyanazt az utcát, házat, környéket melyik évben szeretnék megnézni – így egyfajta virtuális séta tehető a honlap segítségével a múltban (a jelenre kivetítve).

A nemzetközi és hazai példákból kiindulva biztosak vagyunk benne, hogy levéltárunk új fejlesztése nem csak a történészek, kutatók, építészek számára szolgál majd új kutatási lehetőségekkel, hanem a város lakóinak érdeklődésére is számot tart majd. Ki kell emelnünk azt is, hogy ez a fajta térképes funkció a fejlesztés nagysága, idő-és pénzigénye miatt is igen ritka Magyarországon – írják.

Az új funkció bemutatásában részt vesznek a partnerintézmények képviselői, a fejlesztésben személyesen részt vevő team tagjai: Mindszenti-Varga Endre, Szilágyi András és Hujbert Áron. Továbbá a bemutatót állófogadás és zene követi egy helyi kötődésű fiatal zenész, Farkas Virág Zazie személyében. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments