Városszerte zajlanak a kertészeti idénymunkák

A Városfejlesztő Kft. ütemezetten végzi az őszi lombgyűjtést és az egyéb idényjellegű munkálatokat – tájékoztatta az ESTV híradóját Dedinszky Gyula.

A kertészeti részleg vezetője kiemelte, a héten kezdődő faültetések mellett az idősebb fák ifjításáról sem feledkeznek meg, de ezeket a gallyazásokat csak később, a tél beálltával lehet szakszerűen elvégezni. Hamarosan kikerülnek azonban az ágyásokba az árvácska palánták, közéjük pedig idén újdonságképpen tulipán- és nárciszhagymákat is ültetnek.

„Ezzel párhuzamosan folyik a városban, a teljes mennyiségű parkterületen – ez 750 000 m-t jelent összességében – a lombgyűjtési munkája. Ezt végezzük kézzel, géppel, lombfújóval, valamint a két évvel ezelőtt beszerzett lombszívó géppel tudjuk az elszállítást, illetve a rakodási munkát megkönnyíteni” – nyilatkozta a szakember.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

De mindemellett már megkezdődtek a vasútállomás előtti japán cseresznyefák pótlási munkálatai is. Az októberi rendkívüli testületi ülésen jelentette be a városvezetés, hogy 21 fát szereztek csak Széchenyi utcába, amit még a fagyok előtt szeretnének kiültetni. A héten így a kiszáradt és kivágott beteg földjét is kicserélték a kertészek és fertőtlenített talajt tettek a helyükre, amikbe majd péntektől az újakat ültetik.

„Nagyon jól bírja a városi klímát, tulajdonképpen komolyabb betegségei nincsenek. Érzésem szerint a hiba akkor lett elkövetve, amikor jó pár évvel ezelőtt ezek a fák csak léteztek, öntözve nem voltak, növényvédelmi munkák nem voltak végezve. De az a növényvédelmi munka, ami elkezdődött a 2018-19-es éveket követően, meggyőződésem, hogy az már késő volt” – fogalmazott Dedinszky Gyula a japán cseresznyefákat illetően. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments