Zachar Pál lett Ipolyság polgármestere

Az október végén lezajlott összevont választások eredményeként Ipolyságot a következő választási ciklusban Zachar Pál irányítja. Vác testvérvárosában az ambiciózus fiatalember több ciklusban is önkormányzati képviselő volt. Az október 29-i választásokon közel kétszáz szavazattal többet kapott a regnáló Štefan Gregor polgármesternél – írja a felvidek.ma.

Az Ipoly menti városban a lakosság mintegy negyvennégy százaléka, 2698 választópolgár járult az urnákhoz. Négy polgármesterjelölt versengett a posztért. Ketten függetlenként indultak, a jelenlegi polgármestert széles koalíció támogatta, Zachart a Szövetség jelöltette a posztra.

A hivatalos adatok szerint pedig végül Jozef Šuchter 304 szavazatot kapott, Szőllősy Péter 361, Štefan Gregor 899, míg Zachar Pál 1094 választó bizalmát érdemelte ki. Így Gregor két választási ciklust kövezően búcsúzik a polgármesteri poszttól. De a városvezető személye mellett a 12 fős képviselő-testület összetétele is jelentősen megváltozik. A 2018–2022-es választási időszak képviselői közül csupán négyen jelöltették magukat az idei választásokra, közülük hárman kaptak bizalmat a választóktól. A Szövetség hat jelöltje mérettetett meg, négyen bekerültek a képviselő-testületbe.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

Tehát jelentősen átalakul a testület, számos új taggal bővült. Bár szinte mindannyian a közélet és a kultúra területén fejtenek ki tevékenységet, bizonyos értelemben mozgatórugói az ipolysági közösségnek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments