Befejeződött a Sirály utcai óvoda felújítása

Karácsonyi ajándékként elkészült a Sirály utcai óvodai beruházás és januárban várható az Újhegyi úti óvoda felújításának befejezése is. Mindkét beruházás mintegy 230 millió forintba került – tudtuk meg december 21-én a Sirály utcai óvodában tartott sajtótájékoztatón.

Matkovich Ilona polgármester örömét fejezte ki, hogy a Sirály utcai óvoda új csoportszobája karácsonyra elkészült.

„Nagyon nagy munkát végzett a kivitelező a Sirály utcában és az Újhegyi úti óvodában is nagy változások lesznek. Az Újhegyi úton még vannak tennivalók, ugyanis ott a konyhával problémák adódtak, de januárban ott is befejeződik a felújítás.”

Megtudtuk a polgármestertől, hogy ez a két a felújítás a városi költségvetésből lett megvalósítva. Megemlítette, hogy az állam által elvett adóknak csak egy részét kapta vissza a város, viszont azt nagyon jó helyre tudták fordítani, ugyanis két óvodafelújítás történt meg belőle. A csoportszoba mellett egy új vizesblokkal is gazdagodott az óvoda, azon kívül egy gyönyörű, nyitott terasz is elkészült, a tető szigetelve van.

„Tehát azt mondhatom, hogy ha berendezik ezeket a helyiségeket, akkor ez tényleg egy nagyon nagy értéke lesz, egy új értéke Deákvárnak, és remélem, hogy a családok, a szülők és a gyerekek is nagyon fogják szeretni. Ezt a két óvodát közel 230 millió forintból újítottuk föl, de emellett ebben az évben nagyon sokat fordítottunk óvoda és bölcsőde felújításra”.

Összegezve az idei év bölcsőde-óvoda felújításait megemlítette a városvezető, hogy a Baba utcai vizesblokkot teljesen felújították, több helyen PVC burkolatokat cseréltek, és hamarosan megtörténik három óvodában a lapostetők szigetelése is, mert ezek nagyon elhasználódottak. Emlékeztetett arra, hogy ebben az évben 300 millió forint nagyságrendben költöttek az óvodákra, nagyon sok helyre kerültek új játszóeszközök, az udvarokat sok helyen rendezték.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

Ami pedig a jövőt illeti Matkovich Ilona elmondta:

„Jövőre sem állunk meg, hasonlóképpen tervezzük hasonló nagyságrendben, már csak azért is, mert az egyik TOP-os pályázatunkon nyertünk. Ebben a pályázatban három tétel volt, egy idősotthon és két óvoda energetikai felújítása, hiszen ezekben az időkben nagyon fontos, hogy milyen módon fűtjük ezeket az intézményeket, értelemszerűen itt fűteni kell, hiszen a gyerekeknek megfelelő hőmérsékletben kell tartózkodniuk. Ebből szerintem kiviláglik, hogy Vác Város Önkormányzata szívén viseli az óvodáknak és a bölcsődéknek, a gyermekintézményeknek a sorsát és jövőre folytatjuk ezeket a munkákat”.

Terék Ágnes a Deákvári Óvodák intézményvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, 2019-ben álmodtak egy világot az akkori vezetéssel, és nagyon sok szeretettel.

„Mint ahogy Müller Péter is mondja, mérföldköveket mozgattunk meg, és most itt állhatunk egy olyan csoportszobában, amely a XXI. századi, sőt azt meghaladva talán már belépve a XXII. század elvárásainak felel meg. Mi ide tervezünk egy iskolaelőkészítő csoportot azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei, az oktatási hivatal jóvoltából további egy évig tudják óvodába járatni gyermekeiket. Terveztünk és megírtunk hozzá egy olyan programot, amely az óvoda-iskola átmenetet segíti, mely több, mint a nagycsoportos követelmény és kevesebb, mint az általános iskola első osztálya. Az együttműködésben a Radnóti Miklós Általános Iskolának a tanárait, igazgatóságát szólítottuk meg. El is indult ez a program testnevelés órákon, majd szeptembertől további programokon közösen fogunk részt venni. Az ebbe a csoportba járó gyerekek pedig kapnak egy olyan tanító néni óvó nénit, és egy olyan óvó nénit, aki ebben őket segíteni fogja”.

Az intézményvezető végül örömét fejezte ki az elvégzett munkák kapcsán. Kiegészítve az előtte mondottakat megtudtuk, hogy a csoportszobán kívül fejlesztő szoba, a tálaló konyhának az átalakítása és külső körzetrendezés is történt, amelyek mind-mind a gyerekek jobb és megfelelőbb ellátását fogják szolgálni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Inotay Gergely alpolgármester záró szavaiban köszönetét fejezte ki az óvodában dolgozó kollégáknak a türelmükért, a szülőknek, hogy nem voltak türelmetlenek, nem kerestek folyamatosan konfliktust sem az óvodával, sem a fenntartóval, de a gyermekek alkalmazkodóképessége és rugalmassága is kellett ahhoz, hogy egy nagyon nyugalmas felújításon és beruházáson vannak túl. Végül megköszönte a Radnóti iskolának, hogy a felújítás alatt befogadta az Újhegyi útról érkező ebédelőket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments