Évi 42 millió forint lenne, hogy újra kinyithasson a deákvári kisposta

Nem igaz az, hogy csak szüneteltetnék a deákvári kisposta működését – ez derült ki pénteken azon a tárgyaláson, amelyet Matkovich Ilona polgármester a Magyar Posta Zrt. képviselőjével folytatott. Mint a megbeszélésen elhangzott: a bezárás végleges, ha az önkormányzat nem fizeti ki a teljes költség 50 százalékát – írja a vac.hu.

Még október végén jelentette be az állami fenntartású cég, hogy országszerte többszáz postát zárnak be a rezsiválságra hivatkozva. Bár városunkban az önkormányzat mellett több, mint 2200 aláírással a váci polgárok is erősen tiltakoztak a döntés ellen, november elején bezárt a mintegy 15 ezer embert kiszolgáló posta.

Két hete Fónagy János államtitkárnál járt Matkovich Ilona, ahol azt az információt kapta, hogy csak akkor nyithat újra ki a kisposta, ha az önkormányzat támogatja annak költségeit. Pénteken a Magyar Posta Zrt. képviselőivel tárgyalt a városvezető. Kiderült, hogy a bezárásra nem a rezsiválság miatt és nem átmenetileg került sor, hanem véglegesen! Csak akkor nyithat ki január 1-től ismét, ha a város a költségek felét – beleértve a dolgozók bérét, a pénzszállítás költségét és a rezsit is – átvállalja. Ez Vác esetében egy évre mintegy 42 millió forint lenne.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Matkovich Ilona a tárgyalás után azt is elmondta: az állami tulajdonú, állami feladatot ellátó Magyar Posta Zrt. egy keretszerződésben állapodna meg az önkormányzattal 18 hónapra és negyedéves bontásban kellene fizetni a költségeket. A város a bevételből nem részesülne, csupán a kiadások felét vállalná át az állam helyett. A cég számításai szerint a deákvári a kisforgalmú fiókjaik közé tartozik.

A döntést december 12-ig kell meghoznia az önkormányzatnak, ezért jövő hétre rendkívüli testületi ülést hív össze a polgármester. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments