Határvadász toborzást tartottak a váci főtéren

Az elmúlt napokban sem unatkoznak a Pest megyei toborzók. A Váci Rendőrkapitányság határvadász toborzást tartott december 4-én 9-11 óra között a Főtéren – derül ki a rendőrség közleményéből.

A szerződéses határvadászok egy speciálisan az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat ellátó új állománycsoport, amely az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv személyi állományát erősíti meg. A határőrizeti rendszer első vonalában járőrszolgálatot hajt végre, az államhatáron történő illegális belépési kísérleteket akadályozza meg, továbbá az illegálisan belépett személyeket feltartóztatja és az ideiglenes biztonsági határzár túloldalára kíséri.

A hétvégén pedig a munka iránt érdeklődők Tahitótfaluban és Vácott tájékozódhattak a szerződéses határvadászképzéssel, a jelentkezés feltételeivel és a várható szolgálati feladatokkal kapcsolatban és több jelentkezési egységcsomag lelt gazdára. Városunkban következőnek december 7-én 10-12 óra között a Tesco áruházban lesz lehetőség hasonló toborzóeseményen részt venni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

A szerződéses határvadász képzés időtartama 160 óra. A képzés során meg lehet tanulni a kényszerítő eszközök alkalmazásával kapcsolatos elméleti ismereteket, valamint azok gyakorlati alkalmazását, továbbá az államhatár védelméhez kapcsolódó és a Schengeni határ-ellenőrzési kódexben foglalt rendelkezéseket is. A tananyag tartalmazza az írásbeli és gyakorlati vizsga teljesítéséhez szükséges ismereteket. A szerződéses határvadász képzésre az alábbi feltételek teljesülésével vagy teljesítésével várják a jelentkezőket:

  • magyar állampolgárság,
  • jelentkezési életkor: 18-55 életév (még be nem töltött 55. életév),
  • büntetlen előélet,
  • cselekvőképesség,
  • legalább alapfokú iskolai végzettségről (8 évfolyam sikeres elvégzéséről) kiállított bizonyítvány,
  • egészségi, fizikai, pszichológiai alkalmasság. ♦
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments