Karácsonyi vacsora a hajléktalanszállón

A hagyományokhoz híven idén is Marton Zsolt megyéspüspök biztosította a váci hajléktalanok karácsonyi vacsoráját. A menü felszolgálása előtt, amely halászlé és túros csusza volt, az egyházmegye kispapjai adtak betlehemi műsort – írja a vac.hu.

A mintegy 20 lakót Járja Andrea, a Váci Családi- és Gyermekjóléti Központ vezetője köszöntötte és karácsony alkalmából minden jót kívánt nekik az ünnepekre.

Az új hajléktalanszállóról és a bentlakók lehetőségeiről beszélt Matkovich Ilona polgármester. Kiemelte: az önkormányzat felkarolta a fedél nélkülieket, hiszen munkához és lakáshoz juttatja azokat, akik tesznek érte. Kérte, hogy minél többen csatlakozzanak a kezdeményezéshez, ehhez minden lehetőséget biztosít a város. Felhívta a figyelmet arra is, hogy jövő év elején átköltözhet a szálló az új épületbe, amely komfortosabb körülményeket biztosít majd lakóinak.

A Váci Egyházmegye gyakorló kispapjai műsorukkal a megváltó, Jézus Krisztus születésére hívták fel a figyelmet. Az előadás végén a lakókkal közösen énekelték el a Mennyből az angyalt! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments