Kikerültek a súlykorlátozó táblák – csillapodhat a zaj a Rádi úton

Nem csupán a különösen a reggeli órákban zavaró zaj csillapítása, hanem a mintegy 150 millió forintos városi forrásból pár hónapja felújított Rádi út burkolatának megóvása is szempont volt akkor, amikor az önkormányzat döntött a 12 tonnát meghaladó össztömegű gépjárművek ezen szakaszról történő kitiltásáról – írja a vac.hu.

A napokban kerültek ki a tiltást előjelző táblák egyrészt a Külső-Rádi úti, másrészt a Honvéd utcai útkereszteződések elé, ahol irányváltoztatással még elkerülhetik a súlyos teherautók az említett szakaszt. Ennek apropóján a változást érintő választókörzetek képviselői – Ferjancsics László, Fehér Zsolt és Kiss Zsolt – a Honvéd utcai lámpás csomópontnál ismertették a módosítás lényegét és célját.

Ferjancsics László megemlítette, hogy korábban sok volt a lakossági panasz, mely nyomán javaslatukra döntés született a súlykorlátozásról. Ugyanakkor tekintettel voltak az itt található kereskedelmi egységekre is, ezért a korlátozás nem érinti az áruszállítást végző járműveket. Az alpolgármester kiemelte azt is, hogy ezentúl nem csak Alsóváros eddig is teherjárműtől védett főútvonala mellett, hanem a kisebb utak mentén lakók is csendesebb, nyugodtabb környezetben élhetnek.

Kiss Zsolt tájékoztatott arról a folyamatról is, amely során megtervezték, engedélyeztették és immár táblákkal is jelzik az új súlykorlátozást, amely a főút Honvéd utcai kereszteződésétől a Rádi út Vásár utcai részéig tart. Az alpolgármester felhívta a figyelmet továbbá arra, hogy az első időszakban az önkormányzat fokozott ellenőrzésre kéri a rendőrséget a módosított közlekedési szabályok betartása érdekében. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments