Komposztládát helyeztek el a Pannónia Házban

Komposztálót kapott a Pannónia Ház a Bagolybükk Környezet- és Természetvédelmi Egyesülettől. A Sajdik Gyűjteménynek is otthont adó főtéri épület belső udvarán tavasztól őszig számos rendezvényt bonyolítanak, és évente több ezer látogatót fogadnak itt. Az év eleji kertrendezése során merült fel először, hogy praktikus lenne egy komposztáló beszerzése, mivel az első komolyabb metszés, gazolás és a fűnyírás alkalmával több mint 30 zöldzsák telt meg növényi hulladékkal.

A gyűjtemény munkatársai megkeresték a környezettudatosságot népszerűsítő Bagolybükk Egyesületet, akik felajánlották segítségüket, megrendelték és a ház udvarán a civil szervezet tagjai, Szalóki Margit és Becsó János össze is szerelték a fából készített komposztládát.

Boldog Gabriella, a Bagolybükk Egyesület koordinátora az átadás alkalmával elmondta: az ajándékozással egy újabb helyszínen sikerült elébe menni egy, a lakossági hulladék mennyiségének csökkentését célzó uniós szabályozásnak, az Európai Parlament által elfogadott új tervezet alapján ugyanis 2024-től a biológiailag lebomló háztartási hulladékokat is kötelező lesz mindenhol külön gyűjteni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

A civil szervezet mintegy 16 komposztálót adományozott az elmúlt év során iskoláknak, intézményeknek, de több közterületi ládát is kihelyeztek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments