Látogatóközpont, római tematikus játszótér a verőcei Duna-parton

Eredményes átadással zárult 2022 év végén a verőcei kikötőerőd örökségének komplex turisztikai célú hasznosítása címet viselő projekt, az UNESCO világörökség-várományos helyszín komplex turisztikai fejlesztése.

A Duna-parton, a Solva 38 római kikötőerőd – contra castrum – (képünkön) északi tornyának tömegábrázolása készült el. Itt az erőd virtuális bejárására nyílik lehetőség. Látogatóközpont kialakítására is sor került, amelyben kiállítótér, vetítőtér, jegypénztár, büfé és ajándékbolt, valamint higiéniai helyiségek fogadják a látogatókat. A kiállításban, a késő római határvédelem és római kori hajózás, valamint az erődben folyó élet kerül bemutatásra az ásatások alkalmával előkerült tárgyak másolatainak segítségével. A látogatóközpont mellett egy római tematikus játszótér is felépült. A község és az erőd között tanösvény kialakítására is sor kerül pihenőkkel és interaktív információs táblákkal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

A kikötőerőd és a látogatóközpont tavasztól várja az érdeklődőket, a játszótér és a tanösvény januártól birtokba vehető. (forrás: turizmus.com) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments