Lezajlott az idei közmeghallgatás

Pár, politikai célból elmondott, illetve néhány egyéni sérelmet említő felszólalástól eltekintve közérdekű gondokat és konstruktív javaslatokat hozott felszínre Vác Város Önkormányzat idei közmeghallgatása.

Bevezetőjében Matkovich Ilona polgármester ismertette az esemény jogi hátterét, a lebonyolítás menetét és az adatvédelmi szabályokat A teremben ezúttal is kivetítőn lehetett nyomon követni az ebben az esztendőben elvégzett felújítások, fejlesztések képi dokumentációját. A mintegy másfél órás közmeghallgatáson 15-en mondták el észrevételüket, javaslatukat, gondjukat.

Az említett problémák között ismét a már több évtizedes városi infrastrukturális hiányosságok (utak állapota, vízelvezetés, zöldterületek kezelése) szerepeltek leggyakrabban, tény viszont, hogy három év óta folyamatosan csökkenő számban. Ezúttal is volt panasz közlekedési, parkolási gondokra, de a parlagfüves magánterületek kezeletlenségét és a főtéri pengefal megoldatlan problémáját is megemlítették.

A kérdések egy részére Matkovich Ilona polgármester, illetve Kiss Zsolt, Inotay Gergely és Ferjancsics László alpolgármester adta meg a választ, de a választókerületekre jellemző felvetésekre az adott körzet képviselőjének – Kászonyi Károlynak és Rozmaring Sándornak – reagálása is elhangzott. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments