Megkezdődhet a Bernáth iskola bővítése

Kedden Matkovich Ilona polgármester aláírta azt a földhasználati szerződést, ami lehetővé teszi a Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi Iskola számára, hogy megkezdődhessen az oktatási intézmény kormány által támogatott bővítése – írja az ESTV.

Mint ismert, a közel 700 diák képzését végző református iskola fejlesztése önkormányzati tulajdonban lévő területet is érint, ezért volt szükség a városháza és az Északpesti Református Egyházmegye közötti megállapodás létrejöttére. A középiskola közel másfél milliárdos állami támogatásból egy tornatermet, konditermet, tankonyhát és külső sportpályát is épít a területen.

A szérűskerti intézményeknek évek óta problémát jelent a kötelező tesitórák megtartása. Mivel nincs tornatermük, ezért többüknek kell osztozni az egyetlen sportcsarnokon, ahol ráadásul több sportegyesület is tartja az edzéseit. Emiatt is kérték a kormány segítségét többek között egy tornaterem megvalósítására.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

De a már elkészült látványterv tanúsága szerint a mostani bejárat elé egy többfunkciós aula is fog épülni étkezdével, a város irányába pedig egy főzőkonyha és egy tornaterem, valamint szabadtéri sportpálya valósul meg. A keddi szerződéskötéssel egy újabb akadály hárult el az építkezés megkezdése elől. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments