Megnyílt a Téli Tárlat a Pannónia Házban

A már hagyományos Téli Tárlatot minden év decemberében Vác és térsége művészei számára rendezi meg Vác Város Önkormányzata és a művelődési központ. Idén nem a művelődési központ, hanem a Pannónia Ház nagyterme adott otthont a kiállításnak. A több évtizedes hagyománnyal rendelkező tárlaton idén 37 művész jelentkezett 64 alkotással, közülük választotta ki zsűri a díjazottakat. Az alkotásokat Koltai-Dietrich Gábor festőművész, Németh Árpád festőművész, Molnár László József grafikusművész és Varga-Amár László festőművész zsűrizték.

Varga-Amár László a december 17-i megnyitó beszédében többek között beszélt arról, hogy nehéz volt kiválasztani a műveket, hiszen mint a 64 alkotás magas színvonalat képvisel.

„A csoportos tárlatok természetesen stílusbeli sokféleséget mutatnak, van azonban egyetlen dolog, ami elengedhetetlen és ami kell, hogy a műveket összetartsák a minőség, a művészi színvonal. Ez adja ennek a tárlatnak a legfontosabb értékét és hozzáteszem személyesen, senki sem lóg ki ebből, tehát egy nagyon egységes, szép kiállítást látunk” – mondta az zsűri elnöke.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Váci Dunakanyar Színház áprilisi előadásai

A városvezetés nevében Inotay Gergely alpolgármester köszöntötte az alkotókat és a közönséget.

A díjazottak

Az idei Téli Tárlat fődíjasa Kalocsai Enikő festő, grafikus, a második helyezett Jámbor-Mihályi Mónika festő, a harmadik Nádor Géza fotóművész. Vác város különdíját Gerengay Gusztáv fotóművész vehette át.

A Téli Tárlat a Pannónia Ház nyitva tartási idejében tekinthető meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments