Mikulásfutással a célegyenesben

A december 4-i Mikulásfutás útvonalát megváltoztattuk. Ennek az az oka, hogy szeretnénk még biztonságosabb versenyt rendezni, kevesebb olyan kereszteződéssel, ahol, ha nem figyelünk a közlekedésre, veszélybe kerülhetünk. Az új útvonalon a futók a kisváci Dózsa György utat csak a Kőkaputól veszik igénybe, viszont az 5,2 km-es futam egészen a ligeti tóig fog futni, ahol kevesebb a gépkocsi, tisztább a levegő. Reméljük tetszeni fog ez az útvonal is. Az útvonalat a verseny fontosabb pontjaival mellékeljük, illetve megtekinthető a közösségi oldalakon és a www.futavac.hu honlapunkon.

Az előnevezettek rajtszámainak átvétele

Annak érdekében, hogy nyugodtabban, kevesebb sorban állással tudjatok versenyezni, az előnevezetteknek már december 3-án 17 órától, 19 óráig a Cházár iskola tornatermében (versenyközpont) át lehet venni az előnevezettek rajtszámait. Ekkor helyszíni nevezésre is van lehetőség azoknak, akik még nem neveztek. A verseny napján 4-én reggel 8 órától is lehet nevezni, illetve átvenni az előnevezetteknek a rajtszámait, de akkor lehet hogy többet kell várni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

A bulifutásra és az ovis futásra ingyen, a többi távra nevezési díj fizetésével november 30., szerdáig lehetett előnevezni. Ezután már csak a helyszíni nevezés lehetőségét vehetik igénybe.

Bringa sorsolás a Mikulásfutáson

A versenyt nem csak a város és a szponzorok támogatják, hanem a civilszervezetek is összefogtak. Díjakat ajánlott fel a Reménység Egyesület és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola is.

Szerencsére az idén sem marad el a Mountain Bike kerékpár sorsolása, amit az idén is a Deákvári Sportegyesület ajánlott fel. Minden versenyző, aki teljesíti valamelyik távot, és leadja az eredményhirdetésen a rajtszámán lévő szelvényt, annak megadatik a lehetőség, hogy egyéb más értékes ajándékok mellett nyerjen egy „vadi új Montit”

A Mikulásfutás a családok versenye

A fotófalnál várjuk a családokat, hogy emléklapot készíthessünk (amit elektronikus úton juttatunk el a versenyzőkhöz). Emellett ajándékokat sorsolunk ki azok között, akik legalább 3 családtaggal eredményesen vesznek részt a verseny valamelyik távján.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

10 km-es Futam Gönci emlékére a Mikulásfutáson

Selmeczi Józsefet mindenki Göncinek hívta, így ismertük őt. Pontos precíz ember volt, a kórház főmérnöke, aki szabadidejében szívesen és jól síelt, de szeretett a Duna-parton röpizni is. Mi futóként ismertük meg őt, pedig neki ez csak a kiegészítő sportja volt az evezés mellett, amiben eredményesen versenyzett. Ő volt az a sporttárs, akiben mindig meg lehetett bízni. Akkor is, ha egy hajóban eveztünk, vagy amikor egy csapatban futottunk. Tudta mire képes, és ezt meg is mutatták az eredményei. Sok versenyen futottunk együtt, sokszor néztünk fel az óráról váltásra várva, és már meg is pillantottuk őt a célegyenesben a váltóbottal. Sohasem adta fel, mindig lehetett rá számítani, akár a Nagy-Hideg-hegyre futottunk a ködben a fák között, akár az országút porában Bécsből Budapest felé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

A Mikulásfutás rendezői azzal szeretnénk adózni Gönci emlékének, hogy a december 4-i versenyen a 10 km-es távot róla nevezik el. Kérjük, csatlakozzanak a távhoz, fussanak együtt le 10 kilométert úgy, mintha ő is önökkel futna. Gönci már nem áll rajthoz többé, de odafentről biztos szurkol majd. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments