Négy önkormányzat részvételével nemzetiségi napot tartottak

Négy nemzetiségi önkormányzat összefogásával tartották meg december 18-án Vácon nemzetiségi napot. A rendezvényen a szlovákok, a ruszinok, az ukránok és a görögök mutatkoztak be a közönségnek, akik egy közös képzőművészeti kiállítással, valamint zenés programokkal szórakoztatták a megjelenteket – tudósít az eseményről az estv.hu.

Az eseményen köszöntőt mondott Matkovich Ilona polgármester, megköszönve a városban tevékenykedő nemzetiségieknek, hogy őrzik a hagyományaikat és programjaikkal színesítik a város kulturális életét. A polgármester kiemelte: munkatársai éppen adományt vittek Vác ukrán testvérvárosába. Tervezik, hogy márciusban egy jótékonysági koncertet is szerveznek a Técsőn élő magyarok megsegítésére, amihez a nemzetiségi önkormányzatok segítségét is kérte.

A polgármester szavait követően bemutatkoztak a nemzetiségek elnökei dr. Alt Gyula (szlovák), Sikk Józsefné (ukrán), Ilykó Andrea (ruszin) és Sarantis Mantzourakis (görög), akik tevékenységükről és a jövőbeni elképzeléseikről is beszámoltak. A rendezvényen egy közös képzőművészeti kiállítás megnyitójára is sor került, majd zenés programokkal zárták az első váci nemzetiségi hétvégét. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments