Pellet Sebestyén neve is ott van az idei Junior Prima Díjasok között

Az idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában. A díjazottak között pedig ott volt a váci kötődésű ifjú zongoraművész, Pellet Sebestyén is.

A fejenként kétmillió forintos támogatással járó díjat Eszenyi Zsombor klarinétművész, Fröschl Éva Lilla kürtművész, Hartmann Domonkos Péter csellóművész, Hontvári Gábor karmester, Horváth Balázs dzsesszzongoraművész, Oláh Patrik zeneszerző, Pellet Sebestyén zongoraművész, Rozsonits Ildikó zongoraművész, Tabajdi Ádám orgonaművész és Tuznik Natália operaénekes vehette át – olvasható az elismerés társalapítója, az MVM Zrt. szerdai közleményében.

A hazai zeneművészet legkiemelkedőbb fiatal tehetségei tizenötödik alkalommal vehették át a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategória elismeréseit november 22-én. Mint a közleményben kiemelik, az MVM Csoport számára kiemelkedő fontosságú a fiatal tehetségek támogatása, valamint a kulturális értékek ápolása és erősítése. A Junior Prima Díj másfél évtizede létrehozott magyar zeneművészet kategóriája, a művészek elismerése is ezt szolgálja. Ez idő alatt a díj a hazai zeneművészet egyik legfontosabb kitüntetésévé nőtte ki magát – hangsúlyozták.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány hírei - A főtéri karácsonyi vásáron is várják az állatbarátokat

Az elismerést minden évben 10 fiatal művész kapja meg, így a 15 év során összesen 150 kimagasló tehetséget ismertek el a díjjal, akik már több mint 1500 rangos díjat nyertek nemzetközi zenei versenyeken. Sokan közülük mára a világ legjelentősebb hangversenytermeiben lépnek fel.

Az elismerést egy mérföldkőnek gondolom az életemben, és még most sem igazán hiszem el, hogy megkaphattam. Nagyon hálás vagyok a tanáraimnak és mindenkinek, aki segített, hogy idáig eljussak. Bízom benne, hogy a díj új ajtókat, új lehetőségeket nyit meg számomra – nyilatkozta Sebestyén a papageno.hu-nak.

A zsűri tagja volt Bacsó Kristóf szaxofonművész, zeneszerző; Balázs János zongoraművész; Csonka András kulturális szakember, a Zeneakadémia programigazgatója; Jakobi László gordonkaművész, hangversenyrendező; Keller András hegedűművész, karmester; Marton Éva operaénekes; Szentpáli Roland tubaművész, zeneszerző; valamint Takács-Nagy Gábor karmester, hegedűművész. Továbbá a közlemény szerint a kuratórium tagjaként a döntésben még részt vehetett a nemrég elhunyt Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, zeneszerző is. (Fotó: MVM Zrt.) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments