Pest Megyei Sport Díjat kapott Németh András

Pest Megye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4. napját Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 363 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították.

„A Megyenap különleges jelentéssel bír a számunkra. A megye újjászületésére emlékezünk, és közösségünk ünnepét tartjuk meg együtt, a megye 187 településéről érkező emberekkel és mindazokkal, akikhez különleges kapcsolat fűz bennünket. Ekkor köszönetet mondunk mindazoknak, akik a hivatásukban vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre” – írja a pestmegye.hu

Az ünnepséget Bíró Barna Botond, a Hargita Megyei Tanács alelnöke nyitotta meg, majd Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke köszöntötte a vendégeket.

Szabó István úgy fogalmazott, hogy az idei Megyenap Pest vármegye újjászületésének is a napja. Pest vármegye a motorja volt az ország újjáépítésének, majd a nemzeti újjászületésnek. Politikai, gazdasági és kulturális értelemben is „Kötelességünk megmutatni, hogy a Vármegye azért lehetett kiváló tervek motorja, mert az itt élő emberek vállalták a cselekvés felelősségét. Vállalták azt, hogy munkálkodnak a közösség érdekében. Önálló, szakmájukban kiváló, felelősségteljes, szabad emberek.” Beszédét azzal zárta, hogy megköszönte a díjazottak munkáját, akik példát mutattak minden itt élő embernek, hogy milyen értéket teremt a szakmai kiválóság, az emberfeletti teljesítmény és szilárd akarat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Ebben az évben is volt váci díjazottja az eseménynek. Pest Megye Közgyűlése Pest Megyei Sport Díjat adományozott Németh András részére a kézilabdázásban elért kimagasló eredményei elismeréséül, mellyel nemzedékek számára mutatott példát a sport iránti szeretet erejéből.

Németh András többszörös magyar és osztrák bajnok kézilabda-mesteredző. A magyar női válogatottat három világbajnokságon és két Európa-bajnokságon irányította, 2005-ben világbajnoki bronzérmet nyert. A váci női kézilabdacsapatát a 2009–2010-es bajnokságban bronzéremig vezette, ami a csapat történetének legnagyobb sikere volt. A váci klubnál szakmai igazgatóként is dolgozik, emellett a mai napig jelentős oktató-képző tevékenységet folytat az utánpótlásban. Munkájának köszönhetően több száz Pest megyei fiatal választotta a kézilabdát sportjának. A díjat Kis-Máténé Kirsner Erika, a Praktiker-Vác ügyvezetője vette át. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments