Rétvári: hétmilliárd forintból folytatódhat a váci szakrendelő felújítása

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője csütörtök este – Latorcai Csabával, a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkárával együtt – tartott váci sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Magyarország helyreállítási tervének elfogadása azt is jelenti, hogy mintegy hétmilliárd forintból folytatódhat a váci szakrendelő felújítása – írja Vetési Imre a dunakanyarregio.hu-n.

Egy lépessel közelebb vagyunk ahhoz, hogy a magyar vállalkozók hozzájussanak azokhoz az uniós támogatásokhoz, melyek elvileg a koronavírus-járvány utáni újrakezdést szolgálták volna – utalt az Európai Bizottság szerdán elfogadott határozatára, melyben Magyarország helyreállítási tervét elfogadásra javasolja az uniós pénzügyminiszterek tanácsának. Rétvári Bence szólt arról is, hogy a magyar gazdaság teljesítménye – a koronavírus-járvány utóhatása, a brüsszeli háborús szankciós intézkedések, az energiaárak csillagászati magassága ellenére is – 2022 harmadik negyedévében 4,1 százalékkal nőtt, amely duplája az európainak.  – Mint az közismert, tavaly pedig 7,1 százalék volt, amely valamennyi európai országénál magasabb volt – hangsúlyozta az államtitkár.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Kitért arra is, hogy milyen hatással vannak a brüsszeli szankciók a mindennapok során az üzemanyagárakra, energiaellátásra, az élelmiszerárakra. – Ez érzékenyen érinti a vállalkozókat is, akik számára olyan segítséget nyújtunk, ami nem a munkanélküliséget támogatja, hanem a munkahely megőrzését, a foglalkoztatás növelését. Éppen ezért tudott a koronavírus-járvány után a leggyorsabban növekedni a magyar gazdaság – húzta alá Rétvári Bence, aki hozzátette: ezért szorgalmazzuk, hogy minél előbb legyen béke és fegyverszünet az orosz-ukrán háborúban, és a szankciókat is vizsgálja felül az Európai Unió, mert azok minden vállalkozót megviselnek.

A térség országgyűlési képviselője fontosnak nevezte a helyreállítási terv elfogadása irányába tett lépést, amely révén – többek között – a váci szakrendelő-intézet több milliárdos felújítását is ebből a forrásból szeretnék finanszírozni. – Ez kifejezetten jó hír Vácnak, hiszen az eredeti terveknek megfelelően folytatódhat a felújítás. Az első ütemben elbontották a funkció nélküli épületeket, több százmillió forintból elkészült a konyha és az étkezde felújítása, megvalósult az intenzív osztály teljes körű korszerűsítése, felújítása. Folyamatos volt a tervek aktualizálása. A helyreállítási terv ismeretében úgy látjuk, hogy mintegy hétmilliárd forintból folytatódhat a szakrendelő külső és belső felújítása, amely azonban részletes tervezést igényel, mivel a gyógyító tevékenység nem állhat le, amikor a felújítási munkálatokat végzik a szakemberek. A helyreállítási terv jóváhagyása elősegíti, hogy Magyarország hozzáférhessen a helyreállítási alaphoz, ami a váciak számára is rendkívül jó hír! Sajnáljuk, hogy ezt a baloldal akadályozta, de szerencsére most sikerül elérni, hogy elfogadták Magyarország helyreállítási tervét. Bízunk benne, hogy Vácra is több milliárd forint érkezik majd! – jelentette ki optimistán Rétvári Bence. (Fotó: KesziPress) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments