Titokzatos méregkeverő vadászhat Váchartyánban a házi kedvencekre

Fagyállóval mérgeznek meg kutyákat és macskákat a Pest megyei Váchartyánban – derült ki a Blikk helyszíni riportjából, amelyről a 24.hu számolt be.

Egy a lapnak nyilatkozó helybél – aki térképen jelölte be a mérgezések helyszíneit – már két kutyáját vesztette el mérgezés miatt, mindkettő szervezetében kimutatták a fagyállót. Továbbá egy falubelije azt állította a lapnak, hogy édesanyja hat kisállatot vesztett el a mérgezéshullám következtében.

A cikk szerint a váchartyáni mérgezések öt éve tartanak, és mindig télen kezdődnek újra. Egy helyi Facebook-csoport bejegyzései szerint legalább ötven kutyát és macskát mérgeztek már meg. Az indíték és az elkövető ismeretlen, van, aki szerint az elszaporodott kóborkutyáknak szánják a mérget. A történtek előtt a helyi állatorvos is tanácstalanul áll, aki szintén érintett, neki is el kellett altatnia a kedvenc macskáját.

Érdekes, hogy miközben a mérgezések már öt éve tartanak az önkormányzat a cikk szerint a laptól értesült a történtekről. Koblász Sándor polgármester azt mondta, a rendőrséggel egyeztetett az ügyben, és arra kérte az érintetteket, hogy keressék fel.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya szerint ha a rendőrségre bejelentés érkezett volna a mérgezésekről, akkor állatkínzás miatt gyanúja miatt eljárást indítottak volna, de eddig egyetlen érintett gazda sem kért segítséget a hatóságtól.

A fagyálló visszafordíthatatlan vesekárosodást okoz az állatok szervezetében, altatás nélkül két-háromnapos haláltusa után múlnak ki. (Képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments