Váci és szigetszentmiklósi diákok nyerték a Tietek a színpad! című vetélkedőt az Operettszínházban

A Váci Piarista Gimnázium és a Szigetszentmiklósi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapatai nyerték megosztva a Budapesti Operettszínház Tietek a színpad! című vetélkedőjét – írja az MTI.

A megosztott első helyen végzett csapatok és a második helyen végzett Gádor Általános Iskola diákjai vasárnap vehették át elismeréseiket a Kálmán Imre Teátrumban – közölte az Operettszínház szerdán az MTI-vel.

A Váci Piarista Gimnázium diákjait Bartáné Győrfi Marianna készítette fel, mentoruk Kalocsai Zsuzsa volt, a szigetszentmiklósi színjátszócsoport felkészítő pedagógusai Szabó Lajter Enikő, Bujtor Xénia Georgina, Schüssler Boglárka voltak, mentoruk pedig Nagy Lóránt. A második helyezést elért Gádor Általános iskola színjátszókörének fiataljait Szabados Mónika késztette fel a versenyre, mentoruk Szendy Szilvi volt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A Budapesti Operettszínház a La Mancha lovagja című musical örökérvényű üzeneteiből kiindulva hirdetett pályázatot általános és középiskolai csoportok, drámatagozatok, valamint szakkörök részére. A szervezők arra voltak kíváncsiak, hogy a fiatalok hogyan értelmezik ma a mű olyan alapértékeit, mint a nemeslelkűség, a tisztaság vagy a lovagi eszmények.

A középdöntőn tizenegy csapat lépett fel a zsűritagok, Kiss-B. Atilla főigazgató zsűrielnök, Szilágyi Enikő, Polyák Lilla és Homonnay Zsolt színművészek előtt november 14. és 17. között.

A fiatalok előadását egy La Mancha lovagja-összeállítás követte az Operettszínház művészinek, Füredi Nikolett, Gömöri András Máté, Kerényi Miklós Máté, Nádasi Veronika, Németh Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Vásári Mónika előadásában, Tassonyi Zsolt karmester zongorajátékával.

A verseny során a fődíjak mellett számos különdíjat is kiosztottak. A legegyedibb megközelítésért járó elismerést az Őrségi Kistérségi Alapfokú Művészeti Iskola csapata kapta, a „legösszművészetibb” előadásért járó díjat pedig a Szigetszentmiklósi Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai érdemelték ki. A legjobb csapatmunkáért a Gádor Általános Iskola csoportját ismerték el, a középdöntőben nyújtott teljesítményhez képest legnagyobb szakmai fejlődésért díjat pedig a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános iskola tanulói vehették át.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A legjobb történetfeldolgozás díját a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola csapata nyerte el, a legérettebb színházi produkció elismerését pedig a Váci Piarista Gimnázium diákjai kapták.

Főigazgatói különdíjban részesült a legérettebb egyéni alakításért Kürtös Mátyás Cervantes szerepéért, a napjaink ifjú La Mancha lovagja címmel pedig Németi Vilmost tüntették ki.

Az Operettszínház La Mancha lovagja című előadása legközelebb 2023. április 13. és 17. között lesz látható. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments