A váci évkezdet aktuális információi

Az idei esztendő első időszakára városunkban érvényes legfontosabb információt foglalta össze a város honlapja, a vac.hu.

A polgármesteri hivatal működéséről

A január 2-6. közötti időszakban a személyes ügyfélfogadás szünetel. A kérelmeket, beadványokat elektronikus úton fogadják.

Az újszülöttek, valamint a halálesetek anyakönyvezése a fenti időszakban az alábbi beosztás szerint, előzetes egyeztetés alapján történik 8 és 12 óra között: január 3. Lukács Lívia (27/513-466), január 5. Vörösné Berta Tünde (27/513-446). Egyéb időpontban az anyakönyvvezetők telefonon érhetőek el hivatali munkaidőben.

A hivatali ügyintézés január 9-től (hétfő) a megszokott rendben folytatódik.

A rezsiválsággal kapcsolatos aktuális intézkedésekről

Az egy főre eső nettó 100 ezer forint alatti jövedelmű családok és személyek havi 6 ezres gáz- és 4 ezres villanyszámla támogatást igényelhetnek az Igazgatási és Szociális Osztály Szociális Irodáján. A Gazdasági Hivatalban jelezhetik igényüket mindazok, akik napi 700 forintért szeretnének kétfogásos ebédhez jutni.

A Tragor Ignác Múzeum március 12-ig zárva tart, a Memento Mori kiállítás az eddigi korlátozott nyitvatartással látogatható.

A Katona Lajos Városi Könyvtárban a könyvek kiadása ablakos rendszerben történik március 12-ig.

Vác Város Levéltára március 12-ig heti 1 nap nyitva tartással látja el feladatait.

A művelődési központ és kiállítóhelyei január 31-ig tartanak zárva.

Amennyiben az illetékes államtitkárság vissza nem térítendő támogatást ad a Vác Városi Uszoda és Strand közüzemi költségeire, a polgármester saját hatáskörben dönthet az intézmény január 9-i ismételt kinyitásáról.

Vác Város Sportcsarnoka március 12-ig zárva tart, azzal, hogy a Praktiker-Vác mindhárom hazai nemzetközi kupameccsét ott rendezheti meg.

A Vác Városi Sportstadion március 12-ig zárva tart.

A képviselőtestület felhatalmazta továbbá a polgármestert, hogy energiamegtakarítási intézkedések céljából szükség esetén rendelkezzen a március 12-ig tartó időszakban a költségvetési intézmények és gazdasági társaságok nyitásáról/zárásáról.

A hulladékok elszállításáról

A szolgáltatást végző Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Kft. részletes tájékoztatója a kommunális, a szelektív és a zöldhulladék begyűjtéséről mellékletünkben megtalálható. A legfontosabb tudnivalók:
– a kommunális hulladék elszállítása hétfőtől péntekig egy, a cég weboldalán található utcalista alapján történik;
– a szelektív hulladék begyűjtése január 9-től minden páros héten lesz;
– a zöldhulladék elszállítása április 10-től történik minden páratlan héten. A fenyőfákat január 16. és 20., illetve január 30. és február 3. között szállítják el.

A helyi autóbuszközlekedésről

A váci képviselő-testület döntése értelmében a váci buszjegyek és bérletek árai változatlanok maradnak. A járatok útvonalában és menetrendjében nem lesz lényeges változás. A Volánbusz Zrt. információja szerint a decemberi helyközi és helyi teljesárú, illetve tanulóbérletek január 9. (hétfő) 23 óra 59 percig érvényesek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments