A váci fociklub képtelen átadni a klubszékházat

A profikat versenyeztető Vác FC anyagilag annyira ellehetetlenült, hogy nem tudott már csapatot kiállítani, az utánpótlás egyesület (Vác VLSE) pedig múltjához méltatlan besorolást kapott a szövetségtől – írja a város honlapja.

Ráadásul az önkormányzati tulajdonban lévő stadion rekonstrukciójából mindeddig szinte semmi sem készült el, a stadion székházban pedig olyan garanciális problémák vannak, amelyek sürgős javításra szorulnak. Emellett az egyesület az önkormányzat többszöri felszólítása ellenére semmilyen műszaki dokumentációt nem tudott bemutatni.

A váci önkormányzati képviselők egy bejáráson málló falakat, csőtörések nyomait, kinyithatatlan ablakokat találtak – annak ellenére, hogy százmillió forintot meghaladó TAO-forrásból újíttatta fel a Vác VLSE a stadionban található öltözőépületet. Ezután a decemberi testületi ülésen határozatban szólították fel az egyesületet, hogy január 10-ig nyilatkozzon a székházfelújítás állásáról, továbbá a tulajdonos önkormányzatnak küldje meg a teljes beruházási dokumentációt.

A jelenlegi városvezetés elkötelezett a váci utánpótlásképzés előző önkormányzati ciklusokban elhanyagolt körülményeinek javításában, ezért újbóli egyeztetést kezdeményez az immár negyedéve elnök nélkül maradt klub vezetésével. A bírósági szakaszban lévő ügyek pedig döntésre várnak, hiszen a korábban fejlesztésre szánt, de máig el nem számolt városi közpénzekből sem a fejlesztéseket nem végezte el az egyesület, sem a visszafizetési kötelezettségének nem tett eleget. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments