Átadták a 2022-es Média a Családért-díjakat

Idén is díjazták a családdal kapcsolatos cikkeket, valamint rádió- és televízió műsorokat az immár 16 éves Média a Családért-díj gálaestjén, kedden, az Eiffel Műhelyházban. A szakmai zsűri döntése alapján a hazai jelöltek közül Ambrus Eszter és Nagy-Bozsoky József, valamint Madocsai Bea kapta megosztva a 2022. évi Média a Családért-díjat, a Külhoni Média a Családért-díjat Szomolai Andrea érdemelte ki. A közönségdíjasok: Madocsai Bea és Homolya-Horváth Ágnes.

A zsűri a magyarországi sajtómegjelenések közül megosztott Média a Családért-díjjal jutalmazta Ambrus Eszter és Nagy-Bozsoky József riportját, amelyet az MTVA Találkozás című műsorában láthattunk, valamint Madocsai Bea Ráhel szőlőskertje című beszélgetését, amelyet a Kossuth Rádióban hallhattunk. A Külhoni Média a Családért-díjat Szomolai Andrea „A háborúban is fontos a gyerekkor szentsége” című cikke kapta. A legjobb családdal kapcsolatos médiatartalmakat a nagyközönség is díjazta: az internetes szavazás alapján a hazai pályaművek közül ugyancsak Madocsai Bea beszélgetése, míg a külhoniak közül Homolya-Horváth Ágnes Csillagszemű hármasikrek című írása kapott közönségdíjat. A két szakmai fődíj összege 1-1 millió forint, a közönségszavazás díjazottjai 400-400 ezer forint jutalomban részesülnek.
„Azok a történetek, amelyeket az idei Média a Családért-díjra jelölt újságírók feldolgoznak, mind a család megtartó erejéről szólnak – betegség vagy háború idején, a múltunkban és a jövőnkben, kicsi, akár csonka családokban, valamint sok-sok gyerek között, idős emberek és még meg nem született magzatok családjaiban, Magyarországon és a körülöttünk fekvő országok magyar közösségeiben. Megható, erőt adó, okos, élménydús, elgondolkodtató írások és műsorok ezek, ezúton is szeretnék gratulálni az alkotóiknak” – mondta köszöntő beszédében Lévai Anikó.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tornadóval buktak le

Az ünnepélyes átadáson köszöntőt mondott még Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Prof. Dr. Aczél Petra a Média a Családért Alapítvány kuratóriumi elnöke is.

A fotón balról: A külhoni közönségdíjas Horváth-Homolya Ágnes, Madocsai Bea fődíjas és közönségdíjas, Szomolai Andrea külhoni közönségdíjas, Nagy-Bozsoky József, kollégája, Ambrus Eszter távollétében két fődíjas oklevelet tart a kezében.

(Forrás és fotó mediaacsaladert.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments