Az ünnepek után elkészült a csoportszoba Szalmatercsen

A napokban veszik birtokba a szalmatercsi gyerekek jelenlétpontunk új csoportszobáját, melyet egy garázsból alakítottunk ki – adományozóink segítségével. A helyiség mostantól téli melegedőként is üzemel a községben – olvasható a szentferencszegenyei.hu honlapon.

A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány két Nógrád megyei településen, Ságújfalun és Szalmatercsen vesz részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezette országos Jelenlét programban. Mostantól a szalmatercsi jelenlétházuk is alkalmassá vált a nagyobb létszámú csoportos foglalkozásokra, miután az épület garázsát adományozóik felajánlásaiból felújították.

Decemberre visszatekintve: nagy élményt jelentett a gyerekeknek a pataki Mikulásházban tett látogatás, illetve ismét megrendezték a termelői piacot, ahol húsárut, sajtot, mézet, karácsonyi dekorációkat vásárolhattak az érdeklődők. A szalmatercsi adventi gyertyagyújtáson részt vett az alapítvány elnöke, Beer Miklós is. A gyerekeket ajándék várta a karácsonyfa alatt, a kilátogatókat meleg étellel fogadták.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Diákként dolgozni, diákként adózni

Állandó programjaik is folyamatosak, és népszerűek is. A gyerekek mindig örömmel mennek bütykölde foglalkozásaikra, a kukta klubba, és rendszeresen tartanak korrepetálásokat is. Emellett adósságrendezési és hivatali ügyekben is állnak a családok rendezésére, a betegeknek a gyógyszerkiváltásban, a kisgyermekes szülőknek babacsomagokkal segítenek. Karácsonykor azoknak a gyerekeknek, akik rendszeresen járnak foglalkozásaikra, házhoz vittek ajándékokat.

Az alapítvány elnöke a napokban a Nógrád Megyei Hírportálnak nyilatkozva elmondta: programjuk nagy hangsúlyt fektet az egyéni esetkezelésekre, a szoros családkísérésre. Mindkét településen családmentor és szociális munkatárs dolgozik. A családokkal foglalkoznak, egyéni problémáikra fókuszálva. Nagyon fontos hangsúlyozni: irányelvük szerint csak azoknak az embereknek tud az alapítvány segíteni, akik maguk is tesznek azért, hogy kikerüljenek a nehézségekből, és pozitív változás történjen az életükben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ne fordítsd meg a fa felé fordított odút!

„Munkánk eredménye, amit a kollégákkal napról napra teszünk, számokban nem mérhető. A fáradozások gyümölcse 10-15 év múlva fog beérni azoknál a gyerekeknél, akik ma naponta eljárnak a Jelenlét Pontokon tartott foglalkozásainkra” – mondta Beer Miklós.

A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány köszöni valamennyi adományozója segítségét! További munkájukhoz támogatást az alábbi számlaszámra történő befizetéssel tudnak fogadni: OTP Bank 11742094-26993856 (Kedvezményezett: Szent Ferenc Szegényei Alapítvány). ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments