Csaknem 300 millió forintból fejlesztheti Kismaros óvodáját

Kismaros Község Önkormányzata, pályázati forrást elnyerve – Széchenyi Terv Plusz, Magyarország Kormánya, az Európai Unió társfinanszírozása – fejlesztheti a Kis Morgó Óvodát, csaknem 300 millió forintból – olvasható a település Facebook oldalán.

A fejlesztés keretében tornaszoba és gyógypedagógiai helyiség épül, átalakul a tálalókonyha, továbbá napelemek kerülnek kiépítésre és megújul a régi tetőszerkezet is. Ezeken kívül esővízgyűjtő, magaságyás, szelektív hulladékgyűjtő, üvegház és komposztáló kiépítése is megtörténik. A tervezett megvalósítás 2023. január 2.- 2023. december 31., az elnyert támogatás: 299 millió 996 ezer 451 forint.

A pályázat során a 6 csoportos 95%-os kihasználtsággal működő óvoda felújítását és bővítését tervezik. A beruházás hiánypótló, hiszen tornaszoba és gyógypedagógiai helyiség kialakítására irányul. Továbbá megfelelő tálaló konyha elhelyezésére is sor fog kerülni. A hatcsoportos óvoda belső funkcionális elrendezése logikus, jól használható, de néhány alapfunkció hiányzik. A 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendeletben, illetve az oktatásért felelős miniszter által jóváhagyott felszerelésjegyzék alapján előírt tornaszoba hiányzik, illetve ideiglenes megoldással történt a kialakítása. További hiányosság egy gyógypedagógiai tanterem, mely a speciális nevelési igényű, vagy lemaradó, esetleg valamilyen fogyatékossággal küzdő gyermekek kiegészítő-felzárkóztató foglalkozásait be tudná fogadni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Érdi kiállítás a váci Hincz-gyűjtemény kincseiből

Az óvoda nagy hangsúlyt fektet a gyermekek természeti és környezeti ismereteinek bővítésére, ezért a pályázat során (mivel az intézmény a Morgó-patak partján helyezkedik el) tanösvény kialakítására is sor kerül. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments