December óta ismét jár Vác és Aszód között a vonat

Aki rendszeresen igénybe veszi a MÁV személyszállítási szolgáltatásait és a váci pályaudvaron száll fel nap, mint nap, az tapasztalhatta, hogy egy régi/új járat Vác és Aszód közötti ismét elindult.

A MÁV-Volán-csoport új, 2022/2023-as vasúti és autóbusz-menetrendje tavaly december 11-én lépett hatályba, ettől az időponttól több változás történt országszerte, így egyebek mellett a Vác és Aszód közötti személyszállítás újraindítása a 77-es vonalon, amely 2009 óta szünetelt. Mint az a MÁV-csoport közleményéből kiderül 7 pár S77-es jelzésű vonat közlekedik naponta ezen a vonalon, elsősorban a diák- és hivatásforgalmi igényeket kiszolgáló menetrendi struktúrában.

A közleményből az is kiderül, hogy dinamikusan nő az utasforgalom a Budapest környéki elővárosi vonalakon a számos fejlesztésnek és szinte kizárólag korszerű motorvonatok közlekedésének köszönhetően. Az utasigényekhez igazodva hétköznap esti órákban és hétvégén napközben a legnagyobb utasforgalmú elővárosi vonalakon sűrűbben közlekednek a vonatok a menetrendváltástól, félórás a követés a 60 perces helyett.  (forrás: mavcsoport.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments